Запорізькі ДЮСШ продовжують розвиватися за підтримки міста

24.02.2020 12:59

Одне з основних завдань міської влади – підтримка дитячого спорту в Запоріжжі. Всі 20 дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста повноцінно фінансуються за рахунок місцевого бюджету. Лише цього року на їх утримання та розвиток передбачено 76 мільйонів гривень – кошти спрямують на виплату заробітної плати тренерам, оренду комфортних залів, організацію змагань та відряджень. Крім того, передбачені гроші на купівлю необхідного спортивного обладнання та форми.

Позитивні зміни на собі вже відчули вихованці та тренери ДЮСШ №5. Ця школа заснована в 1975 році й є єдиним профільним навчальним закладом у місті, що спеціалізується на художній гімнастиці. Вихованки школи досягають високих результатів на міжнародних змаганнях різного рівня, вони є призерками Олімпійських Ігор, чемпіонками Світу та Європи.

На сьогодні у школі працюють 18 штатних тренерів-викладачів, з них 4 – мають звання «Заслужений тренер України». З 1 січня за дорученням міського голови Володимира Буряка професійні спортивні викладачі - як цієї школи, так й інших ДЮСШ міста - отримали підвищення заробітної плати. Рівень грошових винагород тренерів та адмінперсоналу зріс від 32% до 35%.

- Це велика мотивація для кожного з нас. Ми наразі не лише маємо змогу тренуватися в гідних умовах, а й отримувати за роботу гідну оплату. Якщо в середньому зарплатня тренера раніше не перевищувала 10 тисяч гривень, то зараз вона досягає 18 тисяч гривень, - розповіла директорка ДЮСШ № 5 Яна Дудченко.

Наразі вихованці ДЮСШ № 5 проводять тренування в комфортних залах – на своїй базі, у спортивному комплексі ЗАБ та палаці спорту «Юність». Грошові зобов’язання з оренди залів для запорізьких ДЮСШ також взяло на себе місто. Продовжується й закупівля необхідного спортивного обладнання, повноцінно фінансуються навчально-тренувальні збори та відрядження.

- У цьому залі в «Юності» ми вже займаємося другий рік поспіль. Він повністю відповідає всім стандартам, забезпечений необхідним для нас обладнанням – тут є сучасне покриття, дзеркала, система кондиціонування. Тобто в будь-який сезон для наших вихованок ми підбираємо комфортний температурний режим, що дуже важливо - адже тренування тривають 6 годин, - зазначила тренерка ДЮСШ № 5 Ілона Югай.

Крім того, запорізькі ДЮСШ забезпечуються необхідним інвентарем. Уже 4 роки поспіль в місті діє спеціальна програма з оновлення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста.

- Основне завдання міста - підтримка дитячого спорту. Ми повністю беремо на себе оплату залів, відряджень, проведення тренувальних зборів. Знайшли кошти на значне підвищення заробітних плат і продовжуємо оновлювати матеріально-технічну базу. За останні кілька років на придбання необхідного обладнання та форми було спрямовано близько 12 мільйонів гривень, раніше кошти на це не виділялися взагалі. Крім того, за дорученням міського голови, маємо віднайти кошти на придбання житла для призерів Олімпійських і Паралімпійських ігор. Наші чемпіони мають знати, що можуть залишитись у Запоріжжі, а не їхати шукати кращої долі в інших містах чи країнах, - підкреслив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.