Комунальники відзвітували Володимиру Буряку про результати усунення наслідків негоди

25.02.2020 10:33

З учорашнього дня комунальні служби Запоріжжя, за дорученням міського голови Володимира Буряка, працюють у цілодобовому режимі. Володимир Буряк поставив комунальникам завдання оперативно реагувати на надзвичайні ситуації, усуваючи наслідки несприятливих погодних умов.

Ввечері 24 лютого у Запоріжжі погіршилися погодні умови. У результаті від сильних поривів вітру постраждали дерева, лінії електропередач, контактна мережа електротранспорту. Міський голова Володимир Буряк ще вчора перевів комунальників на цілодобовий режим роботи. Зокрема про це Володимир Буряк повідомив і на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Міський голова Володимир Буряк особисто контролює усунення наслідків негоди. Міські служби активно працювали у вечірній та нічний час. Вже сьогодні вранці комунальники відзвітували про результати цієї роботи.

- Вчора Запоріжжя накрив циклон. Завдання наради узагальнити результати роботи з усунення наслідків негоди. Також маємо визначити, що ще треба зробити та у які строки будуть завершені ці роботи, - сказав Володимир Буряк.

Для розпилювання гілок вночі були залучені 6 аварійних бригад міських комунальних підприємств «Запоріжремсервіс» та «Зеленбуд». У першу чергу роботи виконувалися на основних дорогах, щоб не допустити блокування роботи транспорту. Були задіяні і аварійні бригади КП «Запоріжміськсвітло». Комунальники продовжують працювати вдень.

Через припинення електропостачання тимчасово було відключено одну з котельних в Олександрівському районі. Однак вже до 20:00 24 лютого подачу електроенергії вдалося відновити. Котельня поновила свою роботу. Також були випадки тимчасового відключення двох котельних у Заводському районі.

Одне з питань – відключення споживачів від електропостачання. Переважно у приватному секторі. За ситуацією на ранок «Запорізькі міські електричні мережі» повідомили, що відключено 30 підстанцій, без електроенергії залишалися трохи більше 6 тисяч абонентів. Для відновлення електропостачання задіяні 15 аварійних бригад. Представники міських електричних мереж пообіцяли відновити електропостачання до 18:00.

Також у результаті негоди постраждала контактна мережа електротранспорту. Було зафіксовано 5 таких випадків. Однак вже на вночі, за станом на 1:30, контактна мережа була відновлена. Електротранспорт на цих ділянках поновив роботу згідно з графіком.

КП «ЕЛУАШ» має активізувати сьогодні роботу по прибиранню доріг та тротуарів, КП «Титан» та КРБП «Зеленбуд» - закріплених зелених зон. На прибудинкових територіях повинні працювати керуючі компанії. Їх завдання також перевірити стан покрівель, які могли постраждати від негоди.

- Всі служби працювали ввечері та вночі. Однак потрібно активно відпрацювати сьогодні вдень для того, щоб усунути наслідки несприятливих погодних умов. Завдання – завершити роботи до 18:00, незалежно від того до чого відання належить та чи інша територія, - зазначив Володимир Буряк.