Депутати внесли зміни до програми розвитку інфраструктури та благоустрою Запоріжжя

26.02.2020 17:33

26 лютого на сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за внесення змін до програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста. Зміни внесені у межах передбаченого фінансування з частковим перерозподілом видатків.

Близько 4 мільйонів гривень заплановано спрямувати на благоустрій міста – кошти підуть на утримання парку ім. С. Синенка, поточний ремонт плитки та асфальтобетонного покриття міських парків, поточний ремонт фонтанів, оплату будівництва 14 об’єктів зовнішнього освітлення.

5 мільйонів гривень спрямують на будівництво та ремонти вулично-дорожньої мережі. Зокрема на капітальний ремонт перехрестя Південне шосе - вулиця Верхня, тротуару на площі Привокзальній, продовження робіт на шляхопроводі по вулиці Калібровій. Передбачені у цій сумі й кошти на виготовлення проєктної документації для реконструкції трамвайних колій від вулиці Шевченка до Калібрової, будівництва електронної вагової станції по Набережній магістралі тощо.

Ще близько 6 мільйонів гривень перенаправили на будівництво та реконструкцію мереж зовнішнього освітлення у місті, завершення робіт по зведенню нового світлофорного об’єкту на перехресті вул. Жаботинського та вул. Михайла Гончаренка та завершення проєктування 1 черги реконструкції парку «Дубовий гай».

Міський голова Володимир Буряк також відзначив, що 3,5 млн гривень з бюджету буде виділено на ремонт мосту на Набережній магістралі, неподалік від парку "Дубовий гай". Раніше він не мав власника. Тепер його вдалося прийняти на баланс районної адміністрації та передбачити кошти на ремонт. 

3 мільйони гривень, передбачені субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально- економічного розвитку окремих територій, перенаправлять на купівлю обладнання для КП «ЕЛУАШ».

Окрім того, 50 мільйонів гривень місто спрямує на співфінансування інвестиційного проєкту «Реконструкція площі Фестивальної». Зазначимо, наразі уся проєктно-кошторисна документація по об’єкту передана до департаменту капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації.