Військовослужбовці та правоохоронці Запоріжжя отримають шефську допомогу від міста

26.02.2020 17:45

На 48-й сесії Запорізької міської ради підтримали програму шефської допомоги правоохоронцям і військовослужбовцям, чиї підрозділи перебувають на території міста. З міського бюджету для цього виділили більше мільйона гривень. Кошти спрямують на продовження ремонту в військовому шпиталі, а також на матеріальну підтримку поліцейських, спецпідрозділу «Скіф», на підтримку військової частини 3033 Національної гвардії України, військової поліції Запорізького зонального відділення Військової служби правопорядку Міністерства оборони України.

У межах міської програми шефської допомоги Запоріжжя підтримує правоохоронців, військові частини Національної гвардії України, Збройних Сил України. Не залишився без уваги і Запорізький військовий шпиталь. Уже кілька років міська влада виділяє кошти на ремонт його окремих приміщень.

Були відремонтовані перший поверх лікувального корпусу, лабораторне відділення, фасад лікувального корпусу. У 2019 році виконаний ремонт 4 палат терапевтичного відділення та маніпуляційної кімнати.

На початку 2020 року міський голова Володимир Буряк перевірив якість виконаних робіт, обговорив з керівництвом військового шпиталю плани співпраці на 2020 рік. Тоді начальник Запорізького військового шпиталю, підполковник медичної служби Геннадій Охматенко зазначив, що в 2020 році в медичному закладі хотіли б виконати ремонт безпосередньо терапевтичного відділення - без коштів міста не обійтися.

Сьогодні на сесії міськради депутати підтримали програму і виділення коштів для ремонту відділення. На це з місцевого бюджету передбачили 500 тисяч гривень.

Крім цього, в рамках бюджетних коштів більше 30 тисяч гривень спрямують на дооснащення спецавтомобіля військової поліції Запорізького зонального відділу Військової служби і правопорядку Міністерства оборони України. На ці гроші закуплять сигнально-гучномовний і світломаскувальний пристрої, завдяки яким автомобіль буде повністю відповідати стандартам НАТО.

Ще 46 тисяч гривень з міського бюджету спрямують батальйону патрульної поліції особливого призначення «Скіф». На ці гроші особовому складу батальйону закуплять чохли та бронежилети.

Також до міської влади звернулося керівництво управління патрульної поліції в Запорізькій області ДПП НПУ з проханням виділити 500 тисяч гривень для заміни п'яти батарей гібридної установки службових автомобілів TOYOTA PRIUS. Це забезпечить можливість патрулювання додаткових автомобілів, збільшить кількість нарядів в найбільш криміногенних районах міста.