Працівників КРБП «Зеленбуд» навчають тонкощам догляду за хвойними деревами

26.02.2020 18:00

Сьогодні працівники комунального підприємства «Зеленбуд» взяли участь у майстер-класі на тему «Формовочна обрізка хвойних дерев». Одноденне навчання провели фахівці всеукраїнської гільдії ландшафтних дизайнерів, яку очолює запоріжанка. В ході майстер-класу працівники «Зеленбуду» практикувалися в обрізанні ялин на Алеї Трудової Слави в Запоріжжі.

Майстер-клас з догляду за хвойними деревами складався з теоретичної та практичної частин. Спочатку працівники КРБП «Зеленбуд» дізналися, як скорегувати форму ялини або сосни і як зробити обрізку гілок, а потім спробували на практиці застосувати отримані знання. Для цього вибрали дерева в центрі міста.

- Хочемо, щоб робота наших співробітників була на високому рівні, тому запрошуємо висококласних фахівців. Цього року до нас приїхала президент гільдії ландшафтних архітекторів України Оксана Хмелевська та член цієї ж гільдії - Оксана Кухар. Цього разу ми заглиблюємося в особливості догляду за хвойними деревами. Обрали Алею Трудової Слави - тут ялинки висаджувалися в один час, але кожна з них розвивається по-своєму, і до кожної потрібен свій підхід, - розповіла заступниця директора КРБП «Зеленбуд» Валентина Дзюба.

За словами працівників «Зеленбуду», формування дерев - дуже відповідальна частина роботи, від якої багато в чому залежить зовнішній вигляд хвойних. Важливо зробити це правильно, щоб не завдати шкоди дереву. Саме цим тонкощам присвятили весь день навчання.

Подібні майстер-класи для співробітників підприємства «Зеленбуд» проводять другий рік поспіль. Цього разу в навчанні взяли участь 30 осіб.