У Запоріжжі розпочала роботу служба інспекторів з паркування

04.03.2020 16:18

Сьогодні, 4 березня, інспектори служби з паркування Запорізької міської ради провели перший рейд на проспекті Металургів.

У перший рейд вийшли три інспектори. Вони вдягнені в відповідну форму зі знаками відмінності, мають при собі планшети та мобільні телефони, лазерні далекоміри, кишенькові принтери та роздруковані попередження.

Поки інспектори ще нікого не штрафують, а проводять роз’яснювальну роботу - спілкуються з водіями та залишають попередження на лобовому склі автівок, які припарковані в заборонених місцях.

Сьогоднішній маршрут інспекторів охопить проспект Металургів та проспект Соборний до концертного залу ім. Глінки. Наступні рейди найближчими днями проведуть у Шевченківському та Олександрівському районах.

Як розповів інспектор з паркування служби з паркування Запорізької міської ради Ігор Савченко, спочатку було навчання, де фахівці вчились працювати з базами на планшетах, принтерами, лазерними вимірювачами відстані, а також процедурі розгляду справ за відповідні правопорушення.

- Ми маємо всі необхідні повноваження реагувати на правопорушення в сфері дорожнього руху, зокрема це зупинка та стоянка в заборонених місцях. Вже визначені основні місця в місті, де машини найчастіше паркуються з порушеннями, тож саме з них і розпочинаємо роботу. Складені маршрути, за ними ми будемо ходити та виносити постанови власникам тих транспортних засобів, які порушили правила дорожнього руху, - розповів інспектор з паркування Ігор Савченко.

Заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Віктор Низовцев підкреслив, що перші три дні інспектори лише попереджатимуть водіїв про скоєні правопорушення, а вже з наступного тижня почнуть повноцінно штрафувати.

- Найголовніша мета інспекції - створити безпечні умови для всіх запоріжців. Оскільки автомобілі, які припарковані з порушеннями правил дорожнього руху, небезпечні як для пішоходів, так і для інших водіїв. Всі порушення фіксуватимуться на планшет або телефон, і власники можуть оскаржувати їх у судовому порядку, - зазначив Віктор Низовцев.

Також Віктор Низовцев розповів, що запоріжці можуть надсилати фото- та відеоматеріали, на яких є порушення паркування, та залишати заявки за телефоном інспекції 067-613-65-43 (Viber, Telegram). Також працює сайт служби та є сторінка в Фейсбуці. Якщо правопорушення зафіксоване поряд з маршрутами, якими проходитимуть інспектори, то вони перевірять факт. В іншому ж випадку такі заявки фіксуватимуться для подальшого врахування в роботі.

Всі кошти від сплачених штрафів надходитимуть до бюджету Запоріжжя.

Нагадаємо, служба інспекторів з паркування була створена наприкінці минулого року як відділ департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради. Інспектори забезпечені відповідною формою та сертифікованим обладнанням. Окрім рейдів вулицями міста та покаранням порушників правил дорожнього руху, інспектори за підсумками роботи надаватимуть пропозиції щодо покращення тієї чи іншої території міста - збільшення кількості паркувальних кишень, перетворення території на парковку, щоб зробити Запоріжжя більш комфортним для автомобілістів та пішоходів.