У червні запоріжці отримають сучасний пляж

10.03.2020 13:37

Реконструкція Правобережного пляжу в самому розпалі. Виконуються друга та третя черга робіт. Роботи йдуть за графіком. Є всі підстави говорити, що у червні запоріжці побачать сучасний, повністю реконструйований Правобережний пляж. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як просуваються роботи.

У Запоріжжі існують два офіційних міських пляжі – Центральний та Правобережний. Багато років Правобережний пляж знаходився під загрозою зникнення, адже його розмивали води Дніпра. Щоб урятувати зону відпочинку від зникнення було прийняте рішення про реконструкцію.

Роботи було вирішено розбити на три черги. Перша з них була завершена у травні 2019 року. Було реконструйовано ліву частину пляжу. Тут збільшили площу пляжу, замінили пісок, влаштували хвилеріз, пандус, встановили тіньові навіси, переодягальні, спортивні тренажери, обладнали медичний пункт і т.д. Потім настала черга центральної та правої частини пляжу, це 2 та 3 етап робіт. З урахуванням погодних умов роботи виконувалися і взимку. За цей час вдалося вже багато зробити. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду. Підрядники відзвітували про виконані роботи та найближчі плани.

- Планується завершити Правобережний пляж у повному обсязі у перших числах червня, на початку пляжного сезону. Роботи йдуть за графіком, навіть з деяким випередженням. На сьогодні можна сказати, що підрядник зі строками та якістю робіт впорається. Буде повністю реконструйовано пляжну зону, - сказав Володимир Буряк.

Довжина цієї ділянки складає 276 метрів. Замінено піщану основу пляжу. Виконано демонтажні роботи. Прокладено систему водопостачання. Виконано бетонування оглядових майданчиків, сходів, підпірних стінок, монтаж стовпів зовнішнього освітлення з сонячними батареями, металевих конструкцій тіньових навісів. Вже укладено близько 1700 квадратних метрів плитки. Підрядник має намір перейти до облицювання підпірних стінок. Тут також планується висадити дерева та інші зелені насадження, встановити лавки, урни, велопарковку та виконати інші роботи.

- Освітлення було вирішено забезпечити сонячними батареями. Підрядник обіцяє, що їх буде достатньо для роботи зовнішнього освітлення. Також дав доручення збільшити кількість зелених насаджень, які планується тут висадити. Дніпровській районній адміністрації поставлене завдання відремонтувати доріжки, які ведуть через парк до пляжу, відновити на них зовнішнє освітлення, - зазначив Володимир Буряк.

У результаті вже у червні запоріжці зможуть відпочити на сучасному Правобережному пляжі, який стане найкращим пляжем Запоріжжя.