У червні у Запоріжжі завершать ремонт ще одного шляхопроводу

11.03.2020 20:25

Продовжується ремонт шляхопроводу Каліброва-ІІ, який з’єднує Заводський та Шевченківський райони. Головне завдання – усунути аварійність, адже через цю ділянку проходить велика кількість транспорту. Роботи стартували взимку минулого року. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду. Підрядники доповіли, що завершать реконструкцію у червні.

У 2019 році у Запоріжжі було завершено ремонт двох шляхопроводів. Один - на проспекті Металургів, другий – Каліброва-І. Після цього на вулиці Калібровій перейшли до другого етапу робіт, реконструкції шляхопроводу №2. Розпочали ще у листопаді минулого року. Завдяки сприятливим погодним умовам не зупиняли роботи і взимку. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював, що вже зроблено, обговорив з підрядниками строки завершення ремонту.

- Минулого року завершили шляхопровід на проспекті Металургів та Каліброву-І. Потім перейшли до цього шляхопроводу, який виявився у більш аварійному стані, ніж навіть на Калібровій-І. Тому прийняли рішення його закрити та розпочати роботи. Сьогодні є всі підстави стверджувати, що ремонт буде завершено у червні, - сказав Володимир Буряк.

Ремонт іде згідно з графіком. Наразі виконано земляні роботи для відновлення конусів насипів, армування опор моста і тротуарів шляхопроводу, облаштовані монолітні плити мосту та тротуарів шляхопроводу. Ведеться армування плити шляхопроводу під трамвайне полотно, виготовлення залізобетонних плит зміцнення відкосів. Також буде виконано бетонування опор мосту, укладання рейок, відновлене дорожнє покриття і т.д.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що планується також виконати ремонт дороги на ділянках, прилеглих до шляхопроводу. Ще одне важливе завдання – відновлення руху трамваїв на цьому відрізку. Для цього необхідний ремонт трамвайного полотна. У планах відремонтувати ділянку від вулиці 8 Березня до Калібрової-ІІ. Однак проєкт розбитий на кілька етапів.

Спочатку КП «Запоріжелектротранс» має виконати ремонт на ділянці від вулиці 8 Березня до 52-ї школи, у тому числі й розташованого там трамвайного кільця. Роботи мають розпочатися вже незабаром та завершитися цього року.

Наступний етап – вулиці Шевченка та Солідарності, де планують укласти нові трамвайні рейки в одну колію, організувавши реверсивний рух трамваїв. Однак скоріш за все цей етап розпочнуть реалізовувати вже наступного року. Зараз триває погодження відповідної проєктної документації.