Міська комісія з питань ТБНС підтримала припинення навчання у запорізьких школах з 12 березня

11.03.2020 20:50

У Запоріжжі вводять запобіжні заходи для попередження розповсюдження коронавірусу. Вже з завтрашнього дня буде припинено навчальний процес у школах та позашкільних навчальних закладах. Міська комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій провела позачергове засідання та погодила комплекс заходів, які будуть реалізовані у місті. Його було скликано за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Згідно з офіційною інформацією з 12 березня Кабінет Міністрів України оголосив загальнонаціональний карантин для попередження поширення інфекції. Сьогодні відбулося засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія затвердила перелік заходів, які буде впроваджено у місті.

Представники міського лабораторного центру, департаментів освіти, охорони здоров’я, управління з питань транспортного забезпечення міської ради, профільні заступники міського голови доповіли про заходи, які пропонується реалізовувати у місті для попередження розповсюдження інфекції. Значна їх частина вже впроваджується у життя. Зокрема дезінфекція громадського транспорту, розроблено механізм реагування на випадки виявлення підозри на коронавірус.

Підсумки наради підбив міський голова Володимир Буряк.

- Таким чином можна сказати, що комісія підтримала впровадження у Запоріжжі запобіжних заходів починаючи з 12 березня. Зокрема буде припинено навчання у школах, позашкільних навчальних закладах, закладах професійно-технічної освіти. Дитячі садки продовжать працювати, але у них будуть посилені заходи безпеки, - сказав Володимир Буряк.

Усі масові заходи також буде скасовано. Торгово-розважальним центрам та іншим приватним місцям відпочинку буде надано рекомендації щодо обмеження роботи.

Міський голова наголосив, що на даний момент у Запоріжжі не зафіксовано випадків коронавірусу. У той же час місто має бути готовим реагувати у разі виявлення підозри на таке захворювання.

- Дав доручення якнайшвидше закупити швидкі експрес-тести для перевірки у разі підозри захворювання. Вже говорили про те, що за необхідності пацієнтів з підозрою на інфекцію готові приймати 8 лікарня у Шевченківському районі та 7 лікарня у Комунарському районі. Також вже провів кілька телефонних переговорів з керівниками промислових підприємств міста для того, щоб у разі необхідності була можливість використати приміщення санаторіїв, розташованих у віддалених районах міста, для забезпечення карантину таких людей. Поставив завдання виділити кошти на придбання додаткового медичного обладнання, зокрема апаратів для штучної вентиляції легенів, - підкреслив Володимир Буряк.