Запоріжжя спрямує на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу 100 мільйонів гривень

16.03.2020 14:48

У Запоріжжі посилюється карантин. Однак окрім цього, у місті реалізується комплекс заходів, спрямованих на недопущення розповсюдження коронавірусу, надання у разі потреби допомоги хворим. Загалом для цього у бюджеті Запоріжжя передбачили 100 млн гривен. Про це міський голова Володимир Буряк повідомив на засіданні міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Для попередження розповсюдження коронавірусу у Запоріжжі вводять додаткові карантинні заходи. Однак місто повинне бути готовим до появи випадків захворювання, лікування хворих. Саме для цього у бюджеті Запоріжжя вирішили передбачити 100 мільйонів гривень.

Міський голова Володимир Буряк повідомив, куди планують спрямувати ці кошти. Зокрема на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфекції, швидких тестів, медикаментів, додаткового медичного обладнання, допомогу обласному лабораторному центру та інше. Загалом кошти спрямують на виконання близько 30 різноманітних заходів.

- За останні кілька років ми придбали 63 апарати штучної вентиляції легенів, 83 монітори пацієнта. Але враховуючи ситуацію виділяємо кошти для того, щоб додатково купити 20 апаратів штучної вентиляції легенів, 20 моніторів. Гроші також спрямуємо на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфекції, швидких тестів, безконтактних термометрів, - зазначив Володимир Буряк.

Планується придбати 3,5 тисячі швидких тестів. Місто також допоможе обласному лабораторному центру. Будуть придбані термічний генератор, генератор холодного туману, які можуть використовуватися для обробки великих площ, реагенти для лабораторної діагностики, засоби захисту та дезінфекції. Закладено і резервний фонд у 50 млн гривень для забезпечення медичних закладів у разі необхідності додатковими медичними препаратами та витратними матеріалами.

- Першими можливих хворих має приймати обласна інфекційна лікарня. Однак на цьому тижні 7 та 8 лікарні мають бути повністю готові для того, щоб у разі необхідності забезпечувати обсервацію людей з підозрою на інфекцію. До цього також підготовлять ще 2 міські лікарні, - сказав Володимир Буряк.

У місті проводитиметься обробка громадського транспорту. Як комунального, так і приватних перевізників. Контроль - за управлінням з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради. Нагадаємо також, що у Запоріжжі контролюватимуть виконання вимог карантину. Керівників, власників закладів, установ, організацій, незалежно від форм власності, у разі порушень притягатимуть до відповідальності.