Програма Володимира Буряка з квіткового озеленення міста в дії - Запоріжжя прикрасили нові композиції

Програма з квіткового озеленення Запоріжжя вперше стартувала в 2017 році за ініціативою міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.

У найжвавіших місцях обласного центру, в зонах відпочинку встановлюються оригінальні конструкції, прикрашені квітами. Це серця, дерева, водоспади, арки, парасолі з барвистих літніх квітів. Багато з цих конструкцій вже встигли стати популярними фото-зонами для городян.

За дорученням міського голови над програмою працювали фахівці КРСП «Зеленбуд».

Перші конструкції з'явилися в кінці травня. Програмою охоплені чотири райони - Вознесенівський, Дніпровський, Олександрівський, Шевченківський.

Приємним сюрпризом для молодят стало ще одне квіткове серце біля центрального Палацу одружень на площі ім. Пушкіна. Бульвар Шевченка днями прикрасив метелик з квітів. Сьогодні запорізькі озеленювачі планують приступити до монтажу конструкції дерева з квітів в Шевченківському районі (кільце по вулиці Іванова).

На реалізацію програми спрямовано 300 тис. грн. Всього заплановано встановити 18 конструкцій - серця, дерева, арки, парасолі, метелик, також 5 композицій «Водоспад» і нові підвісні вазони. Всього для прикраси міста знадобилося близько 5 тисяч квітів. Переважно це сульфінії і ампельні петунії різних відтінків.

Роботи виходять на завершальний етап. Тепер завдання «зеленбудівців» догляд за квітами і регулярний їх полив.