У Запорізьких магазинах є запаси продовольства на період карантину

18.03.2020 17:38

Сьогодні, 18 березня, у будівлі виконкому міськради пройшла нарада з представниками великих підприємств, які займаються торгівлею і постачанням харчових продуктів, а також департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради.

Представники відомих в Україні та зокрема в Запоріжжі мереж продовольчо-промислових супермаркетів «Сільпо», «Ашан», «Апельмон», «Ситий чоловік», «Metro» запевнили, що запасів товарів першої необхідності в них вистачить більш ніж тиждень. Перебоїв з постачанням продуктів харчування не виникне. Загалом таких магазинів у місті близько 150.

- Ми визначили вміст споживчого кошика – набір з 20 основних продуктів. Контролюватимемо не тільки їх наявність на полицях супермаркетів, а й цінову політику. Після кожного робочого дня представники цих торговельних мереж звітуватимуть департаменту торгівлі стосовно вартості продукції, - розповів радник міського голови Валерій Еделєв.

Також учасники зустрічі обговорили необхідність запровадження послуги доставки товарів за домашньою адресою клієнта. Переважно це стосується літніх людей. Таким чином вдасться зменшити кількість відвідувачів на період карантину, охочих затаритися по повній, і забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

Провели перемовини й стосовно можливості реалізації у вже згаданих магазинах товарів роздрібних торговців з продовольчих ринків. Більшість з них придбали тижневий запас товару і через введення карантинного режиму не мають змоги реалізувати його самотужки.