У Запоріжжі створено штаб для допомоги самотнім пенсіонерам

20.03.2020 17:35

На базі Міського центру допомоги Запоріжжя створено спеціальний штаб, який буде допомагати продуктовими наборами тим, кому це дійсно потрібно – самотнім літнім людям, маломобільним категоріям населення. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що багато запоріжців звертаються та повідомляють, що готові допомогти людям похилого віку, зокрема придбанням продуктів. Тож на базі Міського центру допомоги Запоріжжя створено спеціальний штаб, який буде допомагати продуктовими наборами самотнім літнім людям, маломобільним категоріям населення. Зазначимо, свого часу Міський центр допомоги було створено спільними силами волонтерів та міської влади. Саме тому на його базі вирішено організувати штаб.

Міський голова наголосив, що місто спрямує 100 млн гривень на закупівлю медикаментів та оснащення лікарень в умовах боротьби з коронавірусом. Однак у питаннях допомоги літнім людям місцева влада сподівається на підтримку небайдужих запоріжців, представників бізнесу.

- Закликаю продуктові та аптечні мережі також долучатися до цієї справи, допомогти нам своїми товарами, а розвезення по домівках ми беремо на себе. Для цього створено мережу соціальних працівників міста.

Якщо ви хочете допомогти продуктами чи в якості волонтера, звертайтеся за номером телефону: +380664871817 (контактний телефон Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування), - написав Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Розрахунковий рахунок для переказу коштів - найменування отримувача: ГО МЦД. Код отримувача: 39409359. Рахунок отримувача: UA083133990000026006055711846. Назва банку: ЗАПОРIЗЬКЕ РУ АТ КБ "ПРИВАТБАНК".

За інформацією Володимира Буряка, з часом, коли штаб набере обертів, з’явиться можливість закуповувати та безкоштовно роздавати маски та медикаменти соціально незахищеним прошаркам населення.

Нагадаємо, в Запоріжжі працює офіційний Telegram-канал з інформування про боротьбу з поширенням коронавірусу – https://t.me/covid_zp.