У Запоріжжі продовжується реалізація карантинних заходів

23.03.2020 13:00

Робота громадського транспорту в умовах карантину. Вирішення питання підвозу медиків на роботу. Спецрейси для працівників великих підприємств. Ці та інші питання обговорювались сьогодні у міськвиконкомі. Керівники профільних служб звітували міському голові Володимиру Буряку про ситуацію та реалізацію запланованих заходів.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради Олександр Власюк відзначив, що значну частину проблемних питань з вивезенням пасажирів зі спальних районів сьогодні вранці вдалося вирішити. Цьому сприяло зокрема призупинення на час карантину права на пільговий проїзд. У той же час на деяких зупинках питання залишаються, ведеться робота над їх вирішенням.

На даний момент пасажири вже почали пристосовуватися до вимог роботи громадського транспорту в умовах карантину. Нагадаємо, кількість пасажирів у громадському транспорті згідно з Постановою Кабінету Міністрів України обмежена 10. Разом з тим міський голова Володимир Буряк на минулому тижні звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією внести зміни до цього документа, збільшивши дозволену кількість пасажирів у великих автобусах, тролейбусах та трамваях.

Міський голова також дав доручення відпрацювати питання доставки медиків на роботу. У тому числі тих, хто живе у прилеглих до Запоріжжя селах, селищах, а працює у місті. Міський голова наголосив, що також буде організовано підвіз працівників комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста.

Володимир Буряк прокоментував ситуацію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук». Зокрема нагадав, що керівники великих підприємств зобов’язані організувати спецрейси для своїх працівників, і закликав запоріжців дотримуватись карантинних обмежень:

- Щодо пересування містом без нагальної потреби. Запоріжці, карантин – це не канікули! На вихідних весь острів Хортиця був заставлений машинами. Я розумію, що сидіти вдома не хочеться. Але зараз не час для прогулянок. Навіть якщо ви не хворі, то можете бути переносником коронавірусу та заражати інших! Будь ласка, залишайтеся вдома! - написав Володимир Буряк.

Нагадаємо, у Запоріжжі запрацював офіційний Telegram-канал COVID-19, присвячений інформуванню про боротьбу з поширенням коронавірусу. Приєднатися до офіційного Telegram-каналу COVID-19.ЗАПОРІЖЖЯ можна за посиланням https://t.me/covid_zp.