Запорізьким медикам передали майже 10 тисяч медичних халатів

24.03.2020 15:04

Запорізькі медики отримали сьогодні 9,5 тисяч одноразових медичних халатів. Представники Міського центру допомоги та департаменту охорони здоров’я міської ради передали їх лікарям. Першими одноразові халати отримали у 6-й міській лікарні, також їх розподілять і між іншими медичними закладами.

За словами керівника Міського центру допомоги Дмитра Матюхіна, передача одноразових халатів фондом є частиною роботи з допомоги медикам, літнім людям в умовах подій, які зараз відбуваються у місті. Зокрема для цього на базі фонду спільно з міською владою було створено спеціальний штаб.

Нагадаємо, на минулому тижні міський голова Володимир Буряк закликав представників бізнесу, громадськість за можливості надавати допомогу медикам, літнім людям, маломобільним групам населення. Міська влада зі свого боку передбачила 100 мільйонів гривень на оснащення медичних закладів та лікарів.

За словами медиків, міська влада забезпечує медичні заклади всім необхідним, але допомога волонтерів, бізнесу також не буде зайвою. Завдяки спільним зусиллям Запоріжжя може ефективніше реагувати на виклики, які виникають в умовах загрози поширення коронавірусу.