Запоріжжя отримало тести, які дозволять перевіряти випадки підозри на коронавірус

24.03.2020 20:00

Запоріжжя отримало першу партію тестів, які призначені для виявлення коронавірусної інфекції. Серед них як експрес-тести, так і тести для ПЛР-діагностики. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Запоріжжя отримало 2700 швидких тестів для виявлення коронавірусної інфекції. Вже найближчим часом їх буде передано до міських Центрів ПМСД та приймальних відділень лікарень. Також місто закуповує додаткові тести за кошти місцевого бюджету. Про це написав міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Надійшли і ПЛР-тести для більш поглибленого тестування, як отримані за загальнодержавною програмою, так і придбані за кошти бюджету міста. Їх зможе використовувати обласний лабораторний центр, який має відповідне обладнання, але для якого не вистачало лише витратних матеріалів. Тепер не потрібне буде відправляти отримані аналізи до Києва, точні результати можна буде отримувати на місці.

До медичних закладів почали надходити додаткові засоби індивідуального захисту, дезінфекційні засоби. Зазначимо, завтра на сесії буде виділено 18,2 млн грн., що дозволить убезпечити медиків на кілька місяців. Також до кінця тижня буде вирішене питання підвезення медиків з прилеглих до Запоріжжя районів до лікарень міста.

На сесії загалом передбачено виділити 100 млн грн на заходи з попередження розповсюдження коронавірусу, лікування можливих хворих.

Нагадаємо, Запоріжжі працює єдиний офіційний Telegram-канал COVID-19, присвячений інформуванню щодо боротьби з поширення коронавірусу. Приєднатися до офіційного Telegram-каналу COVID-19.ЗАПОРІЖЖЯ можна за посиланням https://t.me/covid_zp.