У Запоріжжі вводять надзвичайну ситуацію

25.03.2020 13:27

Вже сьогодні, починаючи з 14:00, за рішенням виконавчого комітету міської ради у Запоріжжі вводиться надзвичайна ситуація. Причина – у місті зафіксовано перші випадки захворювання коронавірусом. Про це повідомив під час сесії міської ради міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі виявлено перші випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Це підтвердили тести, які місто отримало вчора. Всі четверо хворих нещодавно повернулися з-за кордону. Їхній вік – від 45 до 55 років.

У зв’язку з цим у Запоріжжі сьогодні з 14.00 рішенням виконкому буде введено надзвичайну ситуацію. Про це заявив сьогодні міський голова Володимир Буряк.

- Підписується рішення виконкому згідно з яким з 14.00 25 березня у Запоріжжі вводиться режим надзвичайної ситуації. Підкреслю, це не надзвичайний стан, а надзвичайна ситуація. Створюється комісія, яка займатиметься питаннями ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Буде опрацьовано комплекс додаткових заходів, які будуть впроваджувати для попередження розповсюдження коронавірусу в умовах надзвичайної ситуації, - зазначив Володимир Буряк.

Завданням комісії буде коордиинація роботи всіх служб під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Впровадження додаткових заходів у рамках надзвичайної ситуації відбудеться лише після прийняття комісією відповідних пропозицій.    

Міський голова закликав запоріжців не панікувати, нагадав про необхідність залишатися вдома та виходити на вулицю лише за крайньої потреби. Також Володимир Буряк закликав містян, які нещодавно повернулися з інших країн, свідомо поставитися до ситуації, обмежити контакти з іншими людьми, витримати самоізоляцію.

Нагадаємо, лікарні міста готові до боротьби з коронавірусом. Сьогодні на сесії також буде виділено 100 млн грн на заходи по боротьбі з коронавірусом.