У міськраді пояснили, що означає режим «надзвичайної ситуації»

25.03.2020 19:30

Через поширення коронавірусу такий режим оголошено у місті Запоріжжі, а також у Запорізькій області та по всій Україні загалом. Триватиме він 30 днів – до 24 квітня.

У нашому місті режим «надзвичайної ситуації» запроваджено відсьогодні, починаючи з 14-ї години. Попередньо в Запоріжжі були зафіксовані перші 4 випадки захворювання COVID-19. Про це міський голова Володимир Буряк повідомив у ході 49-ї сесії міськради, яка пройшла у закритому режимі.

Радник міського голови Валерій Еделєв закликав містян зберігати спокій і не плутати режим «надзвичайної ситуації» із «надзвичайним станом», який передбачає серйозніші обмеження. Зазначив, що більшість запланованих обмежень у Запоріжжі вже впроваджені раніше, додавши, що у місті введено тепер додатковий контроль – до адмінбудівель та на території промислових підприємств відвідувачі допускатимуться у захисних медичних масках.

- Згодом, коли містяни повністю будуть забезпечені засобами індивідуального захисту, додатково ухвалимо рішення, аби вони одягали маски і під час перебування в громадських місцях. Крім того, ця ж вимога стосується продавців продуктів харчування. Звернулися також до управління з питань транспортного забезпечення та звязку з пропозицією розглянути й опрацювати можливість забезпечення проїзду пасажирів громадським транспортом теж у захисних масках, - зазначив Валерій Еделєв.

Крім того, керуючі компанії та ОСББ мають обробляти під’їзди багатоповерхівок спеціальними дезінфікуючими розчинами. Тимчасово також будуть зачинені всі парки, атракціони, дитячі майданчики, у тому числі й ті, які знаходяться на прибудинкових територіях.

У разі прийняття додаткових карантинних заходів про це інформуватимуть населення.