У Запоріжжі організували підвіз медичних працівників

31.03.2020 15:14

Частина медиків, що працюють в лікарнях Запоріжжя, живуть в передмісті. В умовах карантину необхідно вирішити питання їх доставки на роботу і додому. На це з коштів бюджету міста виділено 700 тисяч гривень. Більшість лікарень закупило за ці гроші паливо і організувало підвезення працівників. Для Міської лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги організовані спеціальні маршрути. Рейси курсують з прилеглих районів - Вільнянська, Степногорська, Орєхова та ін.

Для медиків проїзд повністю безкоштовний. Кількість медичних працівників, яким треба добиратись до лікарень - чимала. І найбільше таких - у лікарні екстреної та медичної допомоги.

- У нашій лікарні близько двох сотень співробітників. Щодня перевезення з передмість потребують 50-60 осіб. На сьогоднішній день питання з їх під’їздом до роботи вирішене на сто відсотків. - розповів директор КНП «Лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Дмитро Івченко.

Лікарні з невеликою кількістю працівників організували для перевезень власний транспорт. Закладам виділили кошти на паливо. Інші скористалися послугами перевізників.

- Великі лікарні - такі як лікарня екстреної медичної допомоги - знайшли перевізника та уклали контракт на щоденне перевезення великої кількості працівників. На сьогоднішній день із завданням вчасної та зручної доставки лікарів усі медзаклади справляються. Транспорт ходить вчасно і всі наші медичні працівники приїжджають на свої робочі місця вчасно та з комфортом, - зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова.

Для медиків, які живуть безпосередньо у Запоріжжі, буде надано право першочергового проїзду у громадському транспорті. Вони отримають спеціальні посвідчення, а з населенням з цього приводу проводитиметься роз’яснювальна робота.