У Запоріжжі мобільні групи перевіряють дотримання вимог карантину керуючими компаніями та ОСББ

31.03.2020 17:23

Цього тижня у Запоріжжі стартували рейди мобільних груп, які перевіряють дотримання вимог карантину керуючими компаніями та ОСББ, а саме – проведення дезінфекційної обробки у під’їздах. Сьогодні, 31 березня, зокрема побували у багатоповерхівках Вознесенівського і Дніпровського районів.

У Запоріжжі вже два тижні поспіль працюють мобільні групи, які перевіряють дотримання запровадженого режиму карантину. Нагадаємо, роботу більшої частини закладів тимчасово призупинено, виняток складають ті, які забезпечують життєдіяльність населення – як от продуктові магазини, СТО, АЗС та ін.

Крім того завдання груп – перевірка дотримання карантинних заходів керуючими компаніями та ОСББ. На засіданні комісії з питань ТБНС було оголошено про необхідність проведення щоденної санітарної обробки під’їздів та сходових клітин. Відповідні вимоги зазначені у протоколі № 8.

- До контакт-центру «15-80» надійшло вже чимало скарг з цього приводу від жителів багатоповерхівок. Це й зумовило необхідність такої роботи мобільних груп. Звертаюся до керуючих компаній та містян: обробка ваших під’їздів та сходових клітин є обов’язковою. Мобільні групи працюють щоденно, опрацьовують всі дзвінки, які надходять на лінію, - розповів помічник міського голови Андрій П’ятницький.

Протоколи й рішення комісії з питань ТБНС є обов’язковими для виконання. Їх порушення тягне за собою відповідальність, передбачену ст. 44-3 КУпАП, а також ст. 325 ККУ.

Так, сьогодні мобільна група побувала за адресою Північне шосе, 5, що у Вознесенівському районі. У цій багатоповерхівці, яку обслуговує керуюча компанія «Запоріжремсервіс», порушень не виявили.

А от у Дніпровському районі по вулиці Сергія Синенка, 65б, одна з місцевих жительок поскаржилася, що дезінфекція сходової клітини була проведена начебто не надто ретельно. Цією адресою опікується компанія «Місто для людей».

Представники мобільної групи зафіксували звернення, його розглянуть на черговому засіданні комісії з питань ТБНС, куди запросять представників керуючої компанії для з'ясування всіх обставин справи. Ця умова є необхідною, адже більшість дезінфікуючих засобів, дозволених для застосування у житлових будинках, не мають явно вираженого запаху хлору. Якість обробки можна оцінити тільки після спілкування з представниками керуючої компанії.

Також нагадаємо, дезінфекція має здійснюватися щоденно впродовж всього періоду запровадження карантину. У під’їздах обов’язково обробляються ручки вхідних дверей, сходові перила та панелі виклику ліфтів і домофонів.

Всі актуальні новини й базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусною інфекцією можна знайти на офіційному Telegram-каналі COVID-19. ЗАПОРІЖЖЯ за посиланням https://t.me/covid_zp.