Запорізькі ОСББ найняли спеціалізовану компанію для обробки під’їздів

03.04.2020 13:37

Мешканці кварталу з 11 будинків ОСББ, розташованих по вулицях Товариській, Ладозькій та Зерновій у Дніпровському районі Запоріжжя, об’єдналися задля проведення спільної дезінфекції своїх багатоповерхівок. Послугу замовили у місцевої спеціалізованої компанії.

Нагадаємо, у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією, яка склалася у Запоріжжі та Україні загалом через поширення коронавірусної інфекції, санітарну обробку під’їздів щоденно мають виконувати як керуючі компанії, так і ОСББ. Останні з початку поточного тижня почали отримувати безоплатний спецрозчин, який за попередньою домовленістю місту надав Запорізький титано-магнієвий комбінат.

Втім частина об’єднань співвласників, реагуючи на звернення міської влади, вирішили діяти самі. Так, для проведення більш якісної та професійної протимікробної обробки під'їздів багатоповерхівок жителі одразу 11 будинків Дніпровського району найняли спеціалізовану компанію – ТОВ «Запорізький лікувально-фармацевтичний альянс» - котра працює з дезінфікуючим засобом «Амісепт».

- Є представники ОСББ, які регулярно доводять міській владі, що вона їм винна і вони нічого не робитимуть. Зі свого боку ми їх переконуємо в тому, що міський бюджет нині у дуже скрутному становищі. У ході минулої сесії місто додатково спрямувало 100 млн грн на боротьбу з поширенням коронавірусу, з яких 30 млн грн пішли на закупівлю спецзасобів для наших медиків, а також 25 апаратів штучної вентиляції легенів, - зазначив депутат Запорізької міської ради Дмитро Сірий.

Як розповіла голова одного з ОСББ «Товариська 37-а» Валентина Шкребтан, вологе прибирання у під’їздах багатоповерхівки за цією адресою із додаванням дезінфектантів, зокрема «білизни», проводиться від моменту запровадження карантину. Втім місцеві житлі сподіваються, що професійна обробка за допомогою спецтехніки надасть більше гарантій безпеки.

- Ефект від проведеної процедури триматиметься впродовж 7-10 днів. Ми також протиратимемо самостійно всі поверхні. Далі будемо зважати на обставини, за необхідності проведемо таку обробку повторно, - додала Валентина Шкребтан.

Спеціальними обприскувачами і генераторами гарячого туману у багатоповерхівці за адресою вул. Товариська, 37-а у під’їздах продезінфікували все - від підлоги до стелі, разом зі сходовими майданчиками, поштовими скриньками та вхідними дверима до квартир.

- Така обробка займає приблизно 15 хв., про що місцеві жителі попереджені. В цей час, а також ще хв. 20 після завершення, люди мають залишатися вдома і не виходити у під’їзд. Наші ж співробітники «озброєні» всіма необхідними засобами індивідуального захисту, - зазначив заступник директора ТОВ «Запорізький лікувально-фармацевтичний альянс» Віталій Роменський.

Також зазначимо, що всі актуальні новини й базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусною інфекцією можна знайти на офіційному Telegram-каналі COVID-19. ЗАПОРІЖЖЯ.