Запорізькі лікарні отримають 200 тисяч масок для медиків

07.04.2020 13:02

Запоріжжя отримало партію тришарових масок для медичних закладів міста. Також надійшла частина придбаного за кошти бюджету Запоріжжя медичного обладнання. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Захистити медиків, які працюють в умовах поширення інфекції, карантину, є одним з найважливіших завдань на сьогодні. Також важливо забезпечити медичні заклади додатковим обладнанням, засобами дезінфекції, антисептиками та іншим. Саме тому на останній сесії з бюджету міста для цього було виділено 100 мільйонів гривень.

За рахунок цих коштів закуповують засоби індивідуального захисту, дезінфекції, антисептики, медичне обладнання. З минулого тижня медичні заклади Запоріжжя почали отримувати придбані містом засоби індивідуального захисту. Вчора ввечері місто отримало партію з 200 тисяч тришарових масок. Вони надійдуть у всі міські лікарні. Також до міста надійшла частина придбаного медичного обладнання.

Про це міський голова Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»:

- Медики – люди, які зараз буквально на передовій у боротьбі з поширенням коронавірусу в Запоріжжі. Поки що в місті 13 підтверджених випадків захворювання, четверо людей одужали.

Вчора ввечері ми отримали спецпартію з 200 тисяч тришарових масок. Сьогодні їх отримають усі наші лікарні.

З минулого тижня лікарні почали отримувати запаси засобів індивідуального захисту, дезрозчинів і речовини для дезінфекції поверхонь. Цього вистачить на перший час. Далі будемо дивитися за потребою.

Також вже поставлено замовлене раніше обладнання, зокрема кисневі концентратори, цифровий пересувний рентгенапарат, монітори пацієнта та ін. Очікуємо поставок додаткових до 63 існуючих апаратів швидкої вентиляції легень високої якості, УЗД легеневих, пульсоксиметрів тощо.

Дуже дякую всім, хто сумлінно виконує свою роботу! Запоріжців вкотре закликаю залишатися вдома, дбаючи про себе, своїх близьких та оточуючих.

Нагадаємо, у Запоріжжі працює офіційний Telegram-канал COVID-19, присвячений інформуванню про боротьбу з поширенням коронавірусу. Приєднатися до офіційного Telegram-каналу COVID-19.ЗАПОРІЖЖЯ можна за посиланням https://t.me/covid_zp.