У Запоріжжі почали штрафувати за неприбрані під'їзди

08.04.2020 17:23

У Запоріжжі продовжують працювати 7 мобільних груп, які перевіряють, як у місті дотримуються карантинних зобов'язань. У тому числі вони контролюють санітарний стан під'їздів. Сьогодні за скаргою мешканців робоча група перевірила будинок по вулиці Жуковського, 68-а.

Мешканці будинку номер 68-а по вулиці Жуковського залишили свою заявку міській службі 15-80 про те, що їх обслуговуюча компанія не проводить санітарну обробку під'їзду. Таким чином компанія не виконує карантинні умови, встановлені запорізьким виконкомом.

- За встановленими на час карантину правилами обслуговуюча компанія або ОСББ повинні щодня дезінфікувати під'їзди житлових будинків для запобігання поширенню коронавірусу. Якщо цього не відбувається, мешканці можуть поскаржитися в колцентр 15-80 і залишити там заявку. Мобільна група виїде за вказаною адресою та визначить, чи дійсно є порушення. Якщо це так, то на порушника складають акт, який передається поліції, і далі - до суду. Йому загрожують штрафи: для фізичних осіб - від 17 тис. до 34 тис. гривень, а для юридичних осіб - від 34 тис. до 51 тис. грн, - розповів помічник міського голови Запоріжжя Андрій П'ятницький.

Після спілкування з мешканцями та огляду під'їзду члени мобільної групи визначили, що щоденного прибирання не було, та склали акт на обслуговуючу компанію.

Всього з 26 березня служба 15-80 отримала понад 300 подібних скарг мешканців. Спочатку мобільні групи вели роз'яснювальну роботу з порушниками, тепер - настав час штрафів.

Міська влада нагадує, що ОСББ можуть отримати дезінфікуючі засоби безкоштовно, звернувшись до районних адміністрацій. 

Актуальна інформація про епідеміологічну ситуацію в місті - в офіційному телеграм-каналі Запорізької міської влади.