Місто продовжує забезпечувати медичні заклади та комунальні аптеки засобами індивідуального захисту

16.04.2020 10:25

У Запоріжжі продовжується реалізація заходів, спрямованих на попередження розповсюдження коронавірусу. Для медичних закладів міста за кошти бюджету Запоріжжя придбали засоби індивідуального захисту, дезінфекції, антисептики. Продовжується закупівля додаткового медичного обладнання.

Наразі у медичних закладах міста створено запас засобів індивідуального захисту, якими забезпечені медики. Зокрема нещодавно було отримано 200 тисяч медичних масок, які відправили до всіх міських медичних закладів. Зазначимо, маски та інші засоби індивідуального захисту були придбані за кошти бюджету Запоріжжя.

Нагадаємо, на закупівлю засобів індивідуального захисту, дезінфекції, антисептиків, медикаментів, додаткового медичного обладнання з бюджету міста було виділено 100 млн гривень. Значна частина закупівель вже проведена, медичні заклади вже отримали значну частину придбаного. Вже почало надходити і перше закуплене медичне обладнання.

Комунальне підприємство «Примула» також продовжує працювати в умовах карантину, комунальні аптеки реалізують потрібну запоріжцям медичну продукцію. Зокрема нещодавно було закуплено партію у 10 тисяч медичних масок, які вже надійшли до комунальних аптек міста. На підприємстві відзначають, що вартість масок залежить від закупівельної ціни, яка в Україні залишається досить високою, за необхідності планують закупити наступну партію медичних масок.

На цьому тижні вже розпочався їх продаж у аптеках КП «Примула». Нагадаємо, у місті працюють 4 комунальні аптеки КП «Примула», які розташовані за адресами пр. Металургів, 7, вул. Запорізька, 9б, вул. С. Маковського, 7, вул. Павлокічкаська, 50.