Містян закликають не відвідувати цвинтарі у поминальні дні

16.04.2020 17:01

Керуючись карантинними заходами, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів № 255, у Запоріжжі обмежать відвідування цвинтарів у Пасхальні та Поминальні дні. Адже, через появу і поширення цьогоріч небезпечного коронавірусу, будь-які міжособистісні контакти можуть нести загрозу життю і здоров’ю людей.

Оскільки у період карантину вкрай важливо уникати скупчень людей, радник міького голови Валерій Еделєв закликав запоріжців не йти до храмів, а долучатись до Великодніх богослужінь та молитви через відеотрансляцію.

- У передвісті свята хочу звернутися до всіх жителів Запоріжжя з одним величезним проханням: пожалійте себе та рідних, дотримуйтеся правил карантину і тих норм, які можуть врятувати життя вам та вашим близьким. Не ходіть до церкви у ці дні, намагайтеся провести свято у стінах свого дому у колі найближчих, - зазначив Валерій Еделєв.

Також введено обмеження на відвідування цвинтарів у поминальні дні, порушникам загрожує покарання. Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів № 255, починаючи з 6 квітня, посилені карантинні заходи. Зокрема заборонене переміщення групою у кількості більше ніж двоє осіб (крім випадків службової необхідності та супроводу дітей), а також перебування у громадських місцях без одягнутих засобів індивідуального захисту.

- Комунальні цвинтарі підпадають саме під цю категорію, тому будуть закриті. В’їзд автомобілів теж буде заборонений, не працюватимуть і ритуальні служби. Тому прохання ще раз до всіх: дотримуватись цих карантинних правил і залишатися вдома, - розповів радник міського голови Валерій Еделєв.

Провідування могил рідних рекомендовано перенести на післякарантинний період. Поховань зазначені обмеження не стосуються, вони будуть виконуватись з дотриманням карантинних вимог.