У Запоріжжі інспектори з паркування довели законність штрафу в суді

21.04.2020 09:20

Орджонікідзевський районний суд став на сторону міської служби інспекторів з паркування, з постановою якої не погодився правопорушник.

Так, 11 березня інспектори з паркування притягли до відповідальності та наклали стягнення у вигляді штрафу на власника Toyota Land Cruiser. Водій припаркував автівку на бульварі Шевченка з порушенням вимог Правил дорожнього руху, а саме ближче ніж 10 метрів від пішохідного переходу.

Власник не погодився з постановою інспектора, та за допомогою адвоката звернувся з позовом до Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя. У позові було зазначено, що власник авто на момент фіксації порушення був на діловій зустрічі і фізично не міг керувати автомобілем, а інспектор не встановив особу, яка була за кермом, та фактично вчинила правопорушення. За таких обставин позивач просив визнати незаконною та скасувати постанову інспектора з паркування.

За результатом розгляду позову та наданих службою заперечень суд відмовив у задоволені позовних вимог, зазначивши, що відповідно до положень ст.14-2 КУпАП відповідальність за порушення правил дорожнього руху несе саме власник транспортного засобу, незалежно від того, хто саме був за кермом.

Запоріжцям нагадують, що інспектори з паркування мають право проводити розгляд справи за відсутності водія та накладають стягнення на власника транспортного засобу.