В центрі Запоріжжя з'явились нові квіти

21.04.2020 10:00

У місті побільшало квітів. Відтепер віоли будуть квітнути у горщиках на вуличних ліхтарях на проспекті Маяковського. Вертикальне озеленення міста проводить комунальне підприємство “Зеленбуд”. Протягом місяця планується висадити 4 тисячі віол різних кольорів у різних районах міста.

Загалом на роботи з облаштування квіткових клумб та композицій з міського бюджету передбачено 48 тисяч гривень. Фахівці кажуть, що під час пандемії коронавірусу працюють, дотримуючись усіх заходів безпеки.

- Наші співробітники дотримуються всіх умов карантину, всі знаходяться в масках. На наших об'єктах не більше 5-6 людей, щоб не було скупчення. Хочемо, щоб наше місто було гарним та квітучим. Сподіваємось, що після закінчення карантину всі запоріжці зможуть помилуватися цими квітами, - розповіла заступниця директора КРБП "Зеленбуд" Валентина Дзюба.

Крім того, працівники «Зеленбуду» працюють й у сквері Театральному. Тут продовжують пересаджувати кущі ялівця, які до цього зростали на вулиці Українській. При викопуванні неминуче втрачається частина ґрунту й коріння. Тож пересаджувати доволі складно. Але садоводи підприємства прогнозують, що згодом кущі приживуться.