Мешканців інфікованого запорізького гуртожитку продовжують тестувати на коронавірус

26.04.2020 12:19

Сьогодні в Запорізькій міській раді пройшло засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого обговорювалася ситуація зі спалахом коронавірусу в одному з гуртожитків у Олександрівському районі.

Нагадаємо, вчора там було виявлено 13 хворих, яких госпіталізували до медзакладів, а гуртожиток закрили на карантин. На сьогодні обстежено більше сотні мешканців будинку. Загалом підтверджено 15 випадків хвороби. Серед хворих також є діти 10-17 років. Їхній стан стабільний.

Разом з тим, у двох жінок, яких вчора було направлено на обсервацію без симптомів, сьогодні підвищилася температура, тому їм дають кисень. За даними медиків, стан пацієнтів задовільний.

Сьогодні мають закінчити тестування на коронавірусну інфекцію всіх мешканців, яких близько двохсот, а також провести санітарну обробку.

Біля гуртожитку чергують правоохоронці, які нікого не випускають і не впускають всередину. Наразі вирішується питання поставки продуктів харчування та медикаментів тим, хто знаходиться в будівлі.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк дав доручення провести інструктаж у всіх 54 гуртожитках міста та підготувати пам’ятки, щоб у разі виявлення симптомів коронавірусної хвороби, люди знали, куди звертатися.

У цілому, на сьогодні в Запоріжжі виявлено вже 109 хворих на коронавірус. Зростання кількості інфікованих експерти пов’язують із тим, що містяни ігнорують карантин, продовжуючи виходити на вулиці міста, зустрічатися з друзями та рідними, нехтуючи не лише своїм здоров’ям, а й піддаючи небезпеці оточуючих.