"Запоріжелектротранс" поповнився двома відремонтованими трамвайними вагонами

29.04.2020 13:30

У місті триває реалізація програми "Запорізький трамвай", започаткованої кілька років тому за ініціативи міського голови Володимира Буряка. На базі КП "Запоріжелектротранс" вже зібрали 10 нових вагонів. Закуплено 13 європейських трамваїв. Виконується ремонт рухомого складу. Сьогодні на лінію для випробувань вийшли ще два відремонтованих трамвайних вагона.

У 2020 році ці два вагони - перші. Вони перевозять пасажирів з 80-х років минулого століття, і вже давно потребували ремонту. Працівники підприємства "Запоріжелектротранс" виконали аварійно-відновлювальний середній ремонт. З сьогоднішнього дня трамваї проходять пуско-налагоджувальні випробування на лінії: спочатку вони повинні проїхати 50 км без пасажирів, а потім - ще 20 годин з пасажирами за полегшеним маршрутом "Вокзал Запоріжжя-1 - Депо".

Ремонт виконується за рахунок підприємства. На два нових вагони витрачено близько 600 тисяч гривень.

- Тут ми поміняли сидіння на сучасні, замінили систему поручнів, обшивку стелі вагона - це композитна панель, яка прослужить довше ніж ДВП. Також відремонтували систему опалення. З нововведень -  двері, зроблені безпосередньо нашими фахівцями з нуля. Також ми застосували нову технологію фарбування, до цього нам фарбували підрядники. Електронна складова залишається така ж, проте нова система управління дозволяє заощадити 30% електроенергії, - розповів начальник трамвайного депо №1 КП "Запоріжелектротранс" Олексій Шатохін.

Однак повноцінно вийти в роботу оновлені трамваї зможуть вже після карантину, тому що зараз випуск вагонів на лінію скорочений.

Також з середини травня в майстерні трамвайного депо №1 почнуть збирати трамвай з оновленим дизайном. Він буде більш сучасним і комфортним. У кузові змінять передню і задню маски - вони стануть подовженими, за рахунок чого в кабіні водія стане більше місця, а сам трамвай набуде європейського вигляду. В рамках програми міського голови "Запорізький трамвай" цього року планують випустити на лінію 4 таких вагони.