У Дніпровському районі демонтували незаконно встановлену автостоянку

29.04.2020 17:03

Сьогодні, 29 квітня, підрядники демонтували паркан довкола автостоянки, розташованої за адресою вул. Товариська, 70 у Дніпровському районі. Причиною став збіг терміну дії договору оренди земельної ділянки.

Рішення демонтувати згадану автостоянку було ухвалене через те, що вона працювала без належно оформлених правовстановлюючих документів.

Як зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко, стосовно земельної ділянки, відведеної під влаштування стоянки, є три судових рішення. Останнє цьогоріч у березні ухвалив Верховний Суд України.

- Це суд останньої інстанції, рішення якого не підлягають оскарженню. Він постановив остаточно повернути цю земельну ділянку у комунальну власність територіальної громади міста Запоріжжя шляхом її звільнення. Тож на основі рішення виконкому, цього рішення суду, а також клопотання місцевої прокуратури № 3, виконавчого листа міська влада вирішила демонтувати цю автомобільну стоянку, усунувши таким чином порушення правил  благоустрою міста, - додав Віталій Лисенко.

Нагадаємо, у березні комунальники зняли ворота на в’їзді й частину огорожі. Решту конструкцій домовилися демонтувати до початку квітня – з метою збереження наявних тут автівок і пошуку для них нових паркувальних місць. Відповідні наміри власник автостоянки та представники комісії з демонтажу обговорили у ході зустрічі, яка пройшла у будівлі Дніпровської райдаміністрації. Підсумком стало підписання мирової угоди.

- Вже кінець квітня, ніхто не виконав свої зобов’язання. Прикриваючись карантинними заходами, була дана відмова щодо самостійного виконання цього рішення. Втім згідно з постановою Кабінету Міністрів впроваджені обмеження не поширюються на суб’єктів господарювання, які займаються орендою автомобільних стоянок, тому немає тут ніякого перешкоджання підприємницькій діяльності, - наголосив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Демонтовані металеві конструкції зберігатимуться на території комунальних підприємств міста – КП «Міські теплові мережі» або КП «Запоріжелектротранс». Роботи виконали працівники підрядної організації, обраної за підсумками тендеру – спеціально для проведення демонтажів як тимчасових споруд, малих архітектурних форм, так і парканів та інших елементів благоустрою, які розміщені на території міста без відповідних дозвільних документів. За останні 4 місяці вже було демонтовано близько 60 малих архітектурних форм за рішенням виконавчого комітету міськради.