Запорізька влада розповіла про епідеміологічну ситуацію в місті

04.05.2020 17:05

В Запоріжжі – нові факти захворюваності на коронавірус. Так, всього в місті виявлено 200 таких випадків. Найбільша кількість інфікованих – внаслідок контактування з зараженими особами. У числі хворих – вихованець дитячого будинку-інтернату. Ситуацію прокоментували представники міської влади.

За весь час випадки коронавірусної інфекції виявлені у двух гуртожитках та в одному дитячому будинку-інтернаті.

Так, окрім гуртожитку в Олександрівському районі, де виявили 16 фактів захворювання, ще один випадок підтвердили у жінки в Заводському районі. Вона живе на 4 поверсі гуртожитку, і всіх сусідів перевіряються на наявність вірусу. Результати ПЛР-тестів мають бути готові сьогодні. Серед перших перевірених аналізів хворих не виявили, але перевірка триває. Незалежно від результату контактні особи повинні залишатися на самоізоляції. Для контролю біля гуртожитку встановлено пост поліції.

У КУ «Запорізький дитячий будинок-інтернат» Запорізької обласної ради виявлено коронавірус у дитини. Усі діти та працівники інтернату проходять тестування на інфекцію.

За словами представників міської влади, загалом ситуація з захворюванністю в місті знаходиться під контролем. Всі необхідні заходи убезпечення мешканців міста виконуються щоденно та в повному обсязі.

- Всі відповідальні служби міста працюють зараз в посиленному режимі. Ми контролюємо кожен випадок, вже відпрацювали чіткий алгоритм дій, щоб мінімізувати поширення коронавірусу в місті. Всі місця, де було виявлено цю хворобу, підлягають професійній дезінфекції, всім контактим особам робимо ПЛР-тестування, слідкуємо, щоб хворий, що залишився на лікування вдома, дотримувався режиму самоізоляції.  Кожному з нас зараз потрібно тримати руку на пульсі, щоб якомога швидше зреагувати на можливу загрозу. До запоріжців велике прохання – якщо помітили в себе симптоми хвороби, залишайтеся вдома, ні з ким не контактуйте та обов’язково викликайте лікаря, - сказав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.