Запорізькі ветерани почали отримувати подарункові набори до Дня Перемоги

04.05.2020 17:30

9 травня в ефірі муніципального телеканалу Z відбудеться святковий 5-тигодинний телемарафон, присвячений Дню Перемоги. До відзначення пам’ятної дати у такий спосіб запрошуються всі запоріжці, а особливо ветерани Другої світової війни.

8-9 травня відзначатимуться пам’ятні дати - День пам’яті та примирення, а також День Перемоги. Якщо раніше з цієї нагоди у Запоріжжі проходили традиційні масштабні заходи, то цьогоріч карантин, впроваджений через поширення коронавірусу,  вніс свої корективи. Гідною альтернативою стане телемарафон, організований за ініціативи міського голови Володимира Буряка. Стартує проєкт 9 травня о 9.00 в ефірі телеканалу Z.

- Це святковий концерт з історіями ветеранів, які вже пішли з життя. Спогади, розповіді закарбувалися у нашій пам’яті, і ми вирішили відобразити їх у невеличких постановках. Буде підготовлена й концертна програма, зокрема пісні, які полюбляють наші ветерани, люди з інвалідністю внаслідок війни. Також Запорізька міська рада разом з міським головою організувала доставку невеличких привітань – святкових боксів, більша частина яких вже розійшлася по всьому місту, - розповіла начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Першочергово в бокси, крім символічних подарунків, були вкладені запрошення до участі у телемарафоні. Всі вони надійдуть до адресатів найближчим часом – кінцевий термін 6-7 травня. Їх отримають учасники бойових дій у роки Другої світової війни, інваліди Другої світової війни. Подарунки вже почали розвозити по районам міста.