У міському департаменті освіти розповіли, як школярі закінчать навчання цього року

05.05.2020 15:50

Школярі завершать навчальний рік онлайн, а 11-класники в будь-якому випадку здаватимуть ЗНО, але, можливо, пізніше. Таке рішення оприлюднили представники міського департаменту освіти. Корективи в плани довелося внести через епідемію коронавірусу в Україні.

До кінця карантину навчання учнів загальноосвітніх шкіл проходитиме лише дистанційно.  Поточний 2019-2020 навчальний рік завершиться не пізніше 1 липня, як і передбачено українським законодавством.

Всім школам міста цьогоріч рекомендується не проводити масові заходи – такі як останні дзвоники та випускні вечори. Всі свідоцтва про здобуття нового рівня середньої освіти мають видавати через інтернет-ресурси, наприклад, надсилати на електронну пошту. Оригінали свідоцтв учні та їх батьки зможуть отримати у вересні 2020-2021 навчального року.

Директор запорізького департаменту освіти та науки Станіслав Романчук наголошує - учні 11-х класів складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). У закладі освіти ДПА може складатися у випадках, передбачених законодавством. Документи про здобуття повної загальної середньої освіти учні отримують після проходження цих іспитів.

ЗНО відбудеться за будь-яких обставин. Дата його проведення залежить від визначення дати припинення карантину. Якщо карантин закінчується не пізніше початку червня, основна сесія ЗНО  відбудеться 25 червня – 17 липня. Якщо карантин закінчується не пізніше початку серпня – основна сесія відбудеться 17 серпня – 4 вересня.