Запоріжжя приєдналося до проєкту допомоги літнім людям

06.05.2020 15:20

В умовах карантину, який продовжується в Україні, багато малозабезпечених запоріжців потребують допомоги. У тому числі й продуктами харчування. Серед них одинокі пенсіонери, інваліди, інші підопічні міського центру надання соціальних послуг. Для надання такої допомоги у Запоріжжі було створено штаб на базі Міського центру допомоги, що дозволило об’єднати зусилля громадськості, волонтерів, міської влади. Низку проєктів реалізують і представники запорізького бізнесу.

У Запоріжжі впроваджуються різноманітні проєкти у цій сфері. Зокрема і ті, які запроваджені на території країни, діють у інших містах. Цьому сприяють і депутати різних рівнів. Зокрема представники депутатської міжфракційної групи Володимира Буряка «Єднання» у Запорізькій обласній та міській радах.

Приклад цього – проєкт допомоги літнім людям, який запустили ROZETKA, «Нова пошта», фонд «Життєлюб». Він стартував у Києві, Дніпрі, Львові. Як відзначають в управлінні соціального захисту Запорізької міської ради, тепер, завдяки активній позиції депутата обласної ради Станіслава Чередніченка та депутата міської ради Геннадія Наумова,  до цього проєкту вдалося долучитися й Запоріжжю. Зазначимо, це можна з повним правом назвати прикладом спільної роботи депутатів обласної та міської рад, які входять до відповідних депутатських міжфракційних груп Володимира Буряка «Єднання».

У результаті місто отримало партію з 500 продуктових наборів, які вже найближчими днями соціальні працівники почнуть розвозити тим підопічним соціальних служб, які потребують першочергової підтримки. У подальшому місто розраховує на можливе продовження співпраці у цьому питанні.