Новий термінал запорізького аеропорту чекає відновлення польотів

12.05.2020 18:00

Новий пасажирський термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» очікує відновлення авіасполучення. Він вже практично готовий до відкриття та прийняття рейсів.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду у Міжнародному аеропорту «Запоріжжя», перевірив стан справ. Підрядники та керівництво аеропорту звітували про виконану роботу. Учасники наради зазначили, що новий термінал вийшов не лише комфортним, а й сучасним. Тепер запорізький аеропорт дійсно відповідатиме своєму статусу міжнародного.

- Термінал технічно фактично готовий приймати пасажирів. Однак залишилися отримати необхідні для запуску дозвільні документи. У результаті, після відновлення польотів, новий термінал зможе приймати пасажирів, - сказав Володимир Буряк.

У терміналі вже працюють системи видачі багажу, ескалатори, ліфти, освітлення, підключено системи каналізації та холодного водопостачання. Є стійки для прийому багажу, контролю пасажирів, медпункт. Продовжуються пусконалагоджувальні роботи систем кондиціонування, вентиляції, гарячого водопостачання. Також планується приїзд закордонних спеціалістів фірми-постачальника, які мають підтвердити повну готовність обладнання.

- Пропускна здатність нового терміналу складатиме не менше 400 пасажирів на годину. У перспективі це дозволить збільшити кількість пасажирів до 1 мільйона. Однак зараз, в умовах карантину, відновлення польотів залежить від прийняття відповідного рішення на державному рівні. Деякі авіакомпанії дійсно інформують про відновлення польотів, однак офіційного підтвердження на рівні держави у нас поки немає, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що запорізький аеропорт уклав угоди про співпрацю з низкою авіакомпаній. Рейси до Кракова, Відня, Будапешта, Іракліона, Гданська та інших міст. Після повного відновлення авіасполучення мова може йти приблизно про 30 авіарейсів на добу. Однак тепер для досягнення цих показників потрібен час вже після відновлення внутрішніх та міжнародних рейсів.