Міські пляжі готують до літнього сезону

14.05.2020 12:30

Працівники КП «Титан» нині задіяні на запорізькому Центральному пляжі. Тут вже привели до ладу пляжне обладнання і взялись за прибирання території та очищення піску.

КП «Титан» обслуговує піщану зону пляжу площею 8,5 га. На території об’єкту нині встановлене все необхідне обладнання: роздягальні, тіньові навіси, урни для сміття, модульні туалети та лавки. Вже проведені роботи з їх фарбування та ремонту, нині комунальники взялися за очищення піску. Крупне сміття прибирають вручну, дрібне - за допомогою спеціальних машин італійського виробництва. Таких у користуванні підприємства – три, вони допомагають ретельно очистити пісок від мушель, недопалків та іншого дрібного сміття.

Наразі у роботі задіяні 8 працівників – 4 керують пляжеприбиральними машинами, 2 збирають сміття у причеп, ще 2 – прибирають територію загалом.

- Після очищення піску займатимемося подальшим оформленням території. Найближчим часом встановимо пандус для маломобільних людей, відкриємо модульні туалети та підключатимемо питні фонтанчики та ногомийки. Ще у нас на обслуговуванні перебуває Правобережний пляж – там нині завершується реконструкція, тож усе обладнання в порядку, потреба є лише в очищенні піску. У літній сезон прибирання пляжів проводиметься щодня, очищення ж піску машинами - по мірі засмічуванності, - розповіла головний інженер КП «Титан» Інна Харитоненко.

Загалом усі роботи з підготовки пляжів планують завершити до 1 червня, далі – спеціальна комісія має перевірити якість річкової води, води у питних фонтанчиках та стан території загалом.