Запорізькі медики, які брали участь у боротьбі з коронавірусом, отримали доплати з міського бюджету

21.05.2020 11:25

Працівники медичних закладів Запоріжжя, які були задіяні у боротьбі з коронавірусом, отримали надбавки за березень. На це з бюджету міста було спрямовано 1,1 мільйона гривень. Про це сьогодні повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Запорізькі медики, які брали участь у боротьбі з коронавірусом, лікуванні хворих коронавірусною інфекцією, повинні отримувати надбавки. Відповідні рішення були прийняті органами центральної влади. За березень надбавки повинні були виплатити за рахунок субвенції з Державного бюджету. Гроші до областей надійшли, але медики Запоріжжя їх так і не отримали.

Нагадаємо, відреагувавши на ситуацію, міський голова Володимир Буряк доручив здійснити виплати за рахунок коштів міського бюджету. Адже медики знаходяться на передньому краї боротьби з інфекцією і не повинні страждати від того, що місто так і не отримало від області грошей, які необхідно виплатити медичним працівникам.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що медики вже отримали виплати з бюджету міста.

- Усі працівники медичних закладів міста, які були задіяні в боротьбі з коронавірусом у березні, отримали надбавки в розмірі 300% з міського бюджету. На це ми відшукали 1,1 млн грн.

Кожен медичний заклад Запоріжжя за підписом головних лікарів надав заявки на фінансування, та за моїм дорученням вони були повністю профінансовані.

Обіцяні кошти з державного бюджету й досі не надійшли. Нехай це залишиться на совісті відповідальних осіб, - зазначив Володимир Буряк.

За квітень міські медичні заклади повинні отримати вже близько 9 мільйонів гривень на доплати медикам. Однак ці кошти мають надходити через Національну службу здоров’я України, а не через обласний бюджет. Тому у Запоріжжі сподіваються їх отримати.

Також міський голова Володимир Буряк знову нагадав про необхідність вирішення проблемних питань, які виникли у рамках реалізації чергового етапу медичної реформи. Адже коштів, які виділяє Національна служба здоров’я України, недостатньо навіть на покриття зарплат у лікарнях.

- Я не з тих, хто критикує та нічого не пропонує. Ми направили цілу низку пропозицій щодо покращення становища, але не отримали жодної підтримки...Ми маємо об’єднати зусилля задля вирішення цих нагальних проблем, які несуть згубні наслідки як для лікарень та іх працівників, так і для людей, які потребують медичної допомоги, - написав Володимир Буряк.