У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

22.05.2020 15:30

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 21 травня до студії завітав заступник міського голови Володимир Волобуєв. Він відповів на питання запоріжців, адресовані за телефоном прямого ефіру та в соціальній мережі «Фейсбук».

Традиційно на початку програми Володимир Волобуєв розповів про події, які відбулись у Запоріжжі останнім часом. Актуальною нині темою для нашого міста, країни та світу загалом залишається поширення коронавірусної інфекції COVID-19. За словами заступника міського голови, ситуація стосовно захворюваності на коронавірус у місті стабільна, є позитивна динаміка одужання хворих.

Також Володимир Волобуєв наголосив, що ключовим залишається питання безпеки медичних працівників. Медики Запоріжжя забезпечені усіма необхідними засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами тощо. Проте є проблеми щодо гідної оплати праці лікарів та медсестер. Зокрема стосовно обіцяних державою надбавок у розмірі 300%. За березень надбавки повинні були виплатити за рахунок субвенції з державного бюджету. Гроші до областей надійшли, але медики Запоріжжя їх так і не отримали.

- Медикам ці кошти необхідні вже сьогодні, а не завтра чи післязавтра. Тому міський голова Володимир Буряк дав доручення виділити гроші на доплати за березень з міського бюджету Запоріжжя, а вже потім визначатися з компенсаціями цих виплат з Державного бюджету. Надбавки за квітень нараховуються вже за іншою системою, тож затримок виникати не повинно, - зазначив Володимир Волобуєв.

Заступник міського голови відзначив, що з початку епідемії коронавірусу Запоріжжя знаходилося на кращому місці в країні, оскільки у міських лікарнях є в наявності близько 170 апаратів ШВЛ, зокрема й 63 сучасні. Вони були придбані за кошти бюджету міста ще до коронавірусу за програмою оновлення матеріально-технічної бази медустанов. Крім того, з міського бюджету були виділені додаткові кошти на придбання ще 25 апаратів ШВЛ. Чотири з них вже надійшли, незабаром очікується поставка ще двох.

Також Володимир Волобуєв розповів, що повним ходом йде підготовка міських пляжів до початку літнього сезону. Поки відсутні рекомендації, як саме він буде проходити в умовах карантину, проте зони відпочинку готують для відвідувачів, щоб відкрити їх одразу, як це буде дозволено.

- Комунальні підприємства міста проводять підготовчі роботи - чистять пісок, відновлюють малі архітектурні форми. Також завершується реконструкція Правобережного пляжу. До 1 червня всі міські пляжі будуть готові до сезону, - зазначив Володимир Волобуєв.

Впродовж програми заступник міського голови відповів на багато проблемних та актуальних для міста питань від глядачів програми «Черговий по місту». Запоріжці цікавились початком ремонтних робіт на внутрішньоквартальних територіях, користуванням громадського транспорту без довідок та відновленням права безкоштовного пільгового проїзду.

- Карантин лише послаблюють , а не скасовують. Тому давайте поки не будемо поспішати. Завдяки прийнятим обмеженням нам вдалося уникнути масових спалахів хвороби. Я розумію, що є багато складнощів, але життя та здоров’я людей - це найцінніше, - зазначив Володимир Волобуєв.

Також містяни цікавились боротьбою з незаконними МАФами, взаємодією з керуючими компаніями, відновленням руху по вулиці Калібровій тощо. Повністю передачу можна подивитися за посиланням.