Володимир Буряк прокоментував послаблення карантину у Запоріжжі

22.05.2020 19:30

Можливість проїзду у міському громадському транспорті з 22 травня без довідок, але у захисних масках та виключно за сидячими місцями. Початок роботи дитячих садків з 25 травня. Міський голова Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» про послаблення карантину у Запоріжжі.

З 22 травня в Україні, згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, вступила у силу низка послаблень карантинних заходів. Ще низка послаблень впроваджується з 25 травня. Стосується це і нашого міста. Міський голова Володимир Буряк прокоментував ситуацію у Запоріжжі на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Міський голова наголосив, що послаблення карантину з 22 травня у Запоріжжі стосуються дозволу на проведення спортивних змагань кількістю до 50 осіб та без глядачів, проведення релігійних заходів, роботи готелів (без ресторанів) і перевезення пасажирів у громадському транспорті без довідок, але в захисних масках та виключно за кількістю місць для сидіння.

- З 25 травня запрацюють дитячі садочки. За моїм дорученням напередодні була проведена робота щодо забезпечення належного санітарного стану дошкільних закладів. Щоранку та протягом дня працівникам і дошкільнятам вимірюватимуть температуру. Також буде низка обмежень щодо дозвілля дітей, аби не допустити передачу інфекції, якщо серед них є хворі, - написав Володимир Буряк.

Міський голова закликав батьків уважно ставитися до здоров’я дітей. Якщо дитина погано себе почуває, потрібно не вести її до дитячого садка, а звернутися до лікаря. Це допоможе запобігти поширенню інфекції серед дітей.

Володимир Буряк також зазначив, що якщо ситуація з захворюваністю коронавірусом у Запоріжжі не погіршиться, залишиться стабільною, то 1 та 10 червня планується впровадити низку додаткових заходів для послаблення карантину.