У Запоріжжі з’явиться більше відеокамер

25.05.2020 14:05

У Запоріжжі продовжать встановлення відеокамер у рамках програми «Безпечне місто». Зокрема камери встановлять у кількох міських скверах. Виконавчий комітет погодив винесення цього та низки інших рішень на розгляд сесії Запорізької міської ради.

27 травня відбудеться сесія Запорізької міської ради. До порядку денного планується включити низку питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Частину з проєктів перед цим мають погодити члени виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Зокрема сьогодні виконавчий комітет Запорізької міської ради погодив винесення на сесію змін до програми «Безпечне місто Запоріжжя». Завдяки цим змінам у місті планується встановити понад 30 додаткових камер відеоспостереження системи «Безпечне місто». Зокрема це стосується вулиці Базарної та розташованого поряд скверу, який запоріжці пам’ятають як сквер Піонерів.

Нагадаємо, зараз продовжується реконструкція цього скверу. Для того, щоб після завершення робіт зберегти його від рук вандалів і планується встановити відеокамери. Також камери повинні з’явитися і у сквері 30-річчя визволення України у Заводському районі, який також оновлюють.

- Встановлені відеокамери будуть підключені до єдиної системи «Безпечне місто». Інформацію з них можна буде отримувати у збудованому ситуаційному центрі, також нею зможуть користуватися правоохоронці. Це має сприяти збереженню майна громади, - сказав Володимир Буряк.