50-та сесія Запорізької міської ради

26.05.2020 13:30

27 травня відбудеться 50-та сесія Запорізької міської ради. Початок об 11:00. Місце проведення – велика зала міської ради.

На розгляд будуть винесені питання, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема планується внести зміни до програми галузі охорони здоров’я. Вони передбачають і перерозподіл коштів на виплату доплат медикам. Зазначимо, за дорученням міського голови Володимира Буряка з міського бюджету вже виплатили 1,1 мільйони гривень надбавок за березень медикам, які брали участь у боротьбі з коронавірусом. Адже державні кошти до міста так і не надійшли.

Працівники міських медичних закладів - як лікарень, так і первинної ланки - вже отримали ці доплати. Тепер на сесії міської ради повинні затвердити перерозподіл коштів для компенсації цих витрат у рамках фінансування міської програми охорони здоров’я.

Також планується внести зміни до міських бюджетних програм, які стосуються галузей житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та благоустрою міста, освіти, та прийняти низку інших рішень.

В умовах карантину, який продовжується не лише у Запоріжжі, а й в усій країні, сесія міської ради відбудеться з мінімальною кількістю учасників. Окрім учасників засідання, запрошені доповідачі, керівники департаментів, управлінь за тими напрямками, стосовно яких розглядатимуться проєкти рішень під час сесії.

Саме тому в умовах карантину на сесії не передбачена участь представників ЗМІ та громадськості. Єдиний виняток – працівники телеканалу Z, які забезпечуватимуть пряму трансляцію сесії міської ради для інформування запоріжців, а також ЗМІ. Всі бажаючі зможуть побачити пряму трансляцію сесії на телеканалі Z.