У Запоріжжі запрацювали дитячі садки

26.05.2020 13:42

З 25 травня у Запоріжжі відновили роботу дитячі дошкільні навчальні заклади. Попередньо їх підготували, аби забезпечити дотримання необхідних санітарних вимог. Зокрема прибрали килими, м’які іграшки. Також створені умови для того, аби діти під час прийому їжі та сну дотримувалися дистанції 1,5 м. Крім того, у дошкільних навчальних закладах є необхідні запаси засобів індивідуального захисту для працівників та дезрозчини.

У дитячому садку № 194 «Кобзарик», який знаходиться у Вознесенівському районі, загалом виховуються 120 дітей. Як розповіла завідувачка дошкільного навчального закладу Лариса Лисечко, у перший день роботи дитсадка його відвідали 28 маленьких запоріжців.

- Сьогодні ми очікуємо приблизно на 10 дітей більше. Наш заклад дотримується усіх вимог та рекомендацій постанови МОЗ та головного санітарного лікаря. Так, медична сестра вимірює температуру на вході і співробітникам, і дітям. Батьки віддають дітей помічникові за межами дитсадка, а він потім розводить їх по групах. Мам і тат на територію закладу з ранку не пускають, лише ввечері вони можуть зайти забрати свою дитину, але обов’язково бути при цьому в масці та дотримуватись необхідної дистанції, - зазначила Лариса Лисечко.

Директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук відзначив, що дошкільні заклади міста зараз відвідують близько 13-14% від загальної кількості вихованців. До кінця тижня очікують більше дітей.

- Ми розуміємо, що батькам треба вийти на роботу. У дошкільних навчальних закладах посилено санітарний режим, ранковий фільтр. Температурний скринінг обов’язково проводиться при вході до закладу та кожні чотири години. Однак я хочу ще раз нагадати батькам, що карантин триває, його лише послабили. Тому закликаю за можливості залишати своїх дітей вдома, - зауважив Станіслав Романчук.