У Запоріжжі додатково встановлять камери спостереження

27.05.2020 15:35

На сесії міської ради депутати проголосували за внесення змін до програми «Безпечне місто», яка передбачає запровадження у Запоріжжі системи відеоспостереження для підвищення безпеки у місті.

Нові зміни стосуються монтажу додаткових камер відеоспостереження, які планують встановити на вулиці Базарній, у розташованому поряд сквері Піонерів, у сквері 30-річчя визволення України у Заводському районі та на прилеглій території. Нагадаємо, у двох згаданих скверах нині тривають реконструкції.

Наразі у Запоріжжі в межах програми «Безпечне місто» встановлено більше 230 сучасних відеокамер, збудовано ситуаційний центр з відеостіною, на яку виводиться інформація з камер у режимі реального часу. Також підписано меморандум з правоохоронцями щодо надання їм доступу до відеозаписів. Триває реалізація програми «Безпечна школа», яка передбачає встановлення відеокамер у запорізьких школах.

Запроваджена у Запоріжжі система відеоспостереження сприятиме збереженню майна громади, убезпечивши його від рук вандалів, та має значно знизити рівень злочинності у місті.