Депутати внесли зміни до міської програми охорони здоров’я

27.05.2020 16:05

На сесії міськради проголосовано за перерозподіл коштів з метою компенсування витрат на виплату надбавок працівникам медичних закладів Запоріжжя, які брали участь у боротьбі з коронавірусом.

Медики мали отримати доплати у розмірі 300% від окладу, втім міські лікарні так і не дочекалися виділених державою доплат за березень. За дорученням міського голови Володимира Буряка гроші були виплачені за рахунок бюджету Запоріжжя.

Кошти у розмірі 1,1 млн гривень медичні працівники вже отримали, а на сесії міської ради депутати перерозподілили кошти для компенсації цих витрат у рамках фінансування міської програми охорони здоров’я.

За березневі витрати місто очікує отримати компенсацію від держави. Також медики ще чекають надходження виплат за квітень, які мають надійти вже через Національну службу здоров’я України.

Серед впроваджених змін у кошторис програми охорони здоров’я – зменшення видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв за рахунок економії та на термомодернізацію будівлі ЦПМСД №5 у зв’язку з уточненням графіку робіт першої черги. На 2,5 млн збільшено видатки на завершення робіт з реконструкції будівлі під амбулаторію сімейного лікаря по вул. Дорошенка, 3 у Хортицькому районі.

Зазначимо, у Запоріжжі вже кілька років реалізується міська програма розвитку первинної медицини. Медичні працівники отримують доплати за ефективність роботи, закуповується медичне обладнання, спеціальний транспорт. Проводяться капітальні ремонти та реконструкції.  У 2019 році після реконструкції відкрито дитячу та дорослу амбулаторії на вул. Брюллова в Шевченківському районі. Виконано капремонт дитячих амбулаторій на вул. Автозаводській, 8б та вул. Карпенка-Карого, 7. Розпочала роботу реконструйована жіноча консультація міської лікарні № 4 по вул. Вроцлавській, 11а. За попередні кілька років було відремонтовано ще кілька амбулаторій. Завершено реконструкцію двох дорослих амбулаторій по вул. Новокузнецькій, 20а.