У Комунарському районі міняють застарілий трубопровід

01.06.2020 16:28

Аварійні ситуації на вулиці Олександра Говорухи, що в Комунарському районі, траплялися вже кілька разів. Через колектор, який вже давно вичерпав строк своєї експлуатації, почав руйнуватися асфальт. А нещодавно через порив трубопроводу одна з ділянок дороги пішла під землю.

Нині аварійність повністю усунена, а комунальники, за дорученням міського голови, взялись відновлювати трубопровід комплексно. Будуть опрацьовані всі найскладніші ділянки – старі труби замінять новими, пластиковими.

- Наразі тривають підготовчі роботи, вже завезено нову трубу. Метраж – 150 погонних метрів. Встановлюватимемо трубу методом санації, опрацюємо всі аварійні ділянки. Наше завдання  – закрити питання з аварійністю на колекторі раз і назавжди, - розповів генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Стара бетонна труба була встановлена ще в 60-х роках минулого століття, тому її звід зазнав корозії та місцями вона не витримувала навантаження. Нова труба – підсилена, з товщиною стінки 20 мм, буде встановлена в середину попередньої.

Усі роботи проводяться за рахунок обігових коштів підприємства. Вартість cамої труби – 400 тисяч гривень. Роботи проводять спеціалісти ремонтно-будівельного цеху «Водоканалу».

- Роботи нині не повинні завдавати мешканцям клопоту. І водопостачання, і водовідведення працюють. Єдине, що на час робіт ми були вимушені обмежити рух тролейбусу вулицею. Нова схема руху була узгоджена з поліцією, - зазначив Олексій Нікіфоров.

Нову трубу на ділянці мають встановити протягом 3-4 днів, далі триватимуть роботи з відсипки піску та асфальтування.