У Запоріжжі планують відновити рух транспорту по одній з вулиць

02.06.2020 14:25

Вже у липні, після завершення капітального ремонту шляхопроводу Каліброва-ІІ, рух транспорту по цій вулиці буде відновлено в повному обсязі. Автомобілістам не буде потреби об’їжджати цю ділянку. Це буде вже третій шляхопровід, який у Запоріжжі відновили за останні роки. Сьогодні виконання робіт, які наближаються до завершення, проконтролював міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми реконструкції та капітального ремонту шляхопроводів. Її мета – попередити виникнення аварійних ситуацій, які можуть призвести до загибелі, травмування людей. У першу чергу увагу приділяється ділянкам з активним рухом транспорту.

У 2019 році було реконструйовано шляхопровід на проспекті Металургів та шляхопровід Каліброва-І. У листопаді минулого року стартували роботи на шляхопроводі Каліброва-ІІ.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що по вулиці Калібровій рухається велика кількість транспорту. У тому числі й великогабаритного транзитного. У результаті виникла необхідність капітального ремонту, реконструкції шляхопроводів.

- Було зроблено шляхопровід Каліброва-І. Наближаються до завершення роботи по шляхопроводу на Калібровій-ІІ. Тут багато що зроблено по опорах, перекриттю, відновленню залізобетонних конструкцій, облаштуванню плити мосту та тротуарів, основи під укладання трамвайних рейок. З урахуванням того, що під час карантину на деякий час були призупинені роботи, у липні рух транспорту тут буде відновлено, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що ремонт шляхопроводів виконується для того, щоб у подальшому відновити у повному обсязі рух трамвайного маршруту №12. Відповідний проєкт має бути скоро затверджено.

Цього ж року «Запоріжелектротранс» своїми силами виконує ремонт трамвайного полотна від вул. 8 Березня до кільця поблизу 52-ї школи. Ці роботи завершать цього року. Наступний етап – вулиці Шевченка та Солідарності, ділянка вул. Калібрової, де планують укласти нові трамвайні рейки в одну колію, організувавши реверсивний рух трамваїв. Однак цей етап розпочнуть реалізовувати вже наступного року. Зараз завершується погодження відповідної проєктної документації.

- Каліброва-І готова, Каліброва-ІІ практично завершена. Після цього відкриємо тут рух автотранспорту. Також силами «Запоріжелектротрансу» виконується ремонт трамвайного полотна на ділянці від вул. 8 березня до кільця біля школи №52. Все це робиться для того, щоб у подальшому відновити повністю рух трамвайного маршруту №12. Зокрема на частині маршруту буде укладено рейки в одну колію, по вулицях Шевченка, Солідарності, частині вулиці Калібрової, - зазначив Володимир Буряк.