У Запоріжжі підготовка до нового опалювального сезону в самому розпалі

03.06.2020 15:30

Роботи виконуються відповідно до затверджених титульних списків капітальних і поточних ремонтів, графіків зупинок котелень концерну «МТМ» і гідравлічних випробувань теплових мереж на 2020 рік.

Всього за період підготовки до нового опалювального сезону концерн «МТМ» планує замінити більше 8 км трубопроводів центрального опалення та 6,4 км трубопроводів гарячого водопостачання. Роботи йдуть у всіх районах міста.

Крім того, концерн «МТМ» розробляє та впроваджує систему технічного обслуговування та ремонтів, яка має запобіжний характер. Технічне обслуговування включає обов'язкові контрольні огляди, випробування, регулювання, налагодження, очищення, змащування устаткування, нескладну заміну деталей, що вийшли з ладу, усунення різних дрібних дефектів і перевірку дотримання вимог експлуатаційних інструкцій.

Так, на початок червня вже виконано ремонт трубопроводів і теплових мереж на вулицях Глазунова (Заводський район), Дослідна станція та Північнокільцева (Комунарський район), проспекту Соборному, вулицях Лермонтова і Незалежної України (Вознесенівський район), Товариській (Дніпровський район), вулицях Сергієнка і Лахтинській (Хортицький район), а також Пархоменка, Чарівній і Корищенка (Шевченківський район).

Зараз ідуть роботи у дворі будинків №17 і 19 по вулиці Північнокільцевій. Тут за тиждень було замінено 110 метрів труб гарячого водопостачання та 220 метрів теплових мереж, які були в поганому стані.

Всього в рамках підготовки до нового опалювального сезону будуть прокладені нові теплові мережі загальною протяжністю 3,246 кілометрів. Також планується відновлення циркуляційних трубопроводів довжиною 3,609 км. Загальна вартість робіт – 14,360 млн грн. Після проведення ремонтних робіт на теплових мережах у відповідності до розробленого графіка працівники відновлюють асфальтне покриття проїжджих частин доріг і тротуарів.

Всі роботи проводяться, незважаючи на борг мешканців міста перед концерном «Міські теплові мережі», який становить 1,489 млрд гривень. Для того, щоб у квартирах містян було тепло в наступному опалювальному сезоні та гаряча вода влітку, адміністрація концерну звертається до мешканців міста з проханням погасити борги.