«Черговий по місту» розповів, чим жило Запоріжжя минулого тижня

05.06.2020 14:17

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 4 червня гість студії, заступник міського голови Володимир Волобуєв, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили по телефону прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів, чим жило місто цього тижня. Розпочав Володимир Волобуєв з інформації про поширення коронавірусної інфекції в Запоріжжі. Заступник міського голови наголосив, що хвороба нікуди не зникла, в місті продовжують фіксувати нові випадки захворювання, проте їхня кількість менша, ніж кількість тих, хто одужав.

- Це не означає, що можна розслабитися та забувати про рекомендації лікарів. Ми повинні розуміти, що хвороба не відступила, і треба ставитися до цього дуже серйозно, щоб уникнути нових сплесків захворюваності, - зазначив Володимир Волобуєв.

Найголовнішою подією тижня стало завершення реконструкції Правобережного пляжу.

- Багато запоріжців вже встигли помилуватися красою пляжу. Дійсно, це сучасна зона відпочинку. Я звертаюсь до жителів міста з проханням берегти її. На сьогодні там є охорона, яка цілодобово чергуватиме, також є тривожна кнопка для виклику наряду поліції та відеоспостереження. Закликаю містян приходити на пляж відпочивати, а не руйнувати те, що зроблене для запоріжців - наголосив Володимир Волобуєв.

На сьогодні пляж зданий в експлуатацію. Наступного тижня, згідно з карантинними вимогами, відбудеться низка заходів за участі фахівців Держпродспоживслужби, медичних працівників, і вже після цього пляж буде готовий приймати відпочивальників. Однак вже зараз запоріжці можуть прогулятися новою зоною відпочинку.

Продовжуючи тему пляжів, заступник міського голови Володимир Волобуєв розповів, що триває реконструкція пляжної зони по вулиці Шмідта в Заводському районі. Там будують пандус для відпочивальників з інвалідністю, ведуться земляні роботи. В липні планується завершити першу чергу робіт.

Також Володимир Волобуєв розповів про відновлення фонтанів на бульварі Шевченка.

- Були звернення від мешканців навколишніх будинків стосовно просадки будівель, тротуарів. Причиною цього стала тріщина в чаші одного з фонтанів, через яку просочувалася вода. Тому там здійснюють ремонт і відновлюють тротуари. Підрядник виконав усі необхідні роботи, в тому числі гідроізоляцію чаш. Вже найближчим часом фонтани будуть запущені, - зазначив Володимир Волобуєв.

Заступник міського голови відповів на запитання містян, які вони ставили телефоном прямого ефіру і в соціальній мережі «Фейсбук». Телеглядачі цікавились відновленням пільгового проїзду в транспорті, ремонтом внутрішньоквартальних доріг, збільшенням кількості великовмісних автобусів на маршрутах міста, послабленням карантину для містян старше 60 років, ремонтом тротуару на проспекті Металургів тощо.

Наприкінці програми Володимир Волобуєв розповів також про перебіг робіт на вулиці Калібровій.

- Триває реконструкція шляхопроводу на Калібровій-II. Ця дорога поєднує два райони, там постійно інтенсивний потік транспорту. Роботи вже на завершальному етапі. Звертаю увагу тих, хто скаржиться на погану об’їзну дорогу під мостом -  цієї дороги немає. Хочу зазначити, що ще на початку реконструкції був розроблений офіційний маршрут об’їзду. Враховуючи те, що незабаром там будуть виконувати бетонні роботи, ділянка Калібрової в районі Капустяного кладовища буде повністю перекрита. Звертаюсь до запоріжців з проханням планувати свій маршрут, враховуючи ці зміни, - наголосив Володимир Волобуєв.