Запорізькі комунальники відреставрували будинок, де знімали культовий фільм

10.06.2020 09:00

У Запоріжжі тривають роботи з благоустрою житлового фонду. Працівники комунального підприємства «Запоріжремсервіс» показали результати ремонту житлового фонду в Заводському районі міста.

У будинку 2-а на вулиці Оптимістичній у 1956 році були зняті епізоди фільму «Весна на Зарічній вулиці» з Миколою Рибніковим у ролі Олександра Савченка. На згадку про ті часи місцеві жителі захотіли відновити зруйновані елементи балюстради будинку, де розгорталися події. З цим проханням вони звернулися до міського голови Володимира Буряка. Він доручив комунальникам вирішити це питання.

Будинок знаходиться в управлінні КП «Запоріжремсервіс». Для реконструкції балюстрад підприємство виділило близько 60 тисяч гривень з оборотних коштів.

- Зняли старий шар, виконали цегляну кладку, штукатурку елементів, зокрема сходів. З плином часу все це невпинно руйнувалося. Все ж будинку більше 70 років, багато конструкцій тут вже потребують ремонту, - розповів директор КП «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін.

Також в цьому будинку виконають ремонт цоколя. Подібні роботи керівництво підприємства запланувало й для інших будинків вулиці Оптимістичної. У планах на цей рік також вулиця Республіканська з аналогічними ремонтними роботами.

Всього в управлінні КП «Запоріжремсервіс» знаходиться 908 будинків у Заводському та Олександрівському районах.