У Запоріжжі зроблено перший крок для впровадження електронного квитка у громадському транспорті

16.06.2020 15:40

Розпочалася реалізація важливого етапу впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста. Оголошено конкурс на закупівлю послуги з прийняття безготівкових платежів у міському громадському транспорті. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

У Запоріжжі останні кілька років успішно реалізується програма розвитку комунального громадського транспорту, яку розроблено за ініціативи міського голови Володимира Буряка. Придбано 95 автобусів великої місткості. Відкрито 9 нових маршрутів, які обслуговують великі автобуси.

На базі КП «Запоріжелектротранс» зібрано 10 запорізьких трамваїв, придбано 13 європейських трамваїв, продовжується капітальний ремонт рухомого складу. Ще 4 трамваї буде зібрано цього року. Оновлюється і тролейбусний парк. Зокрема у 2019 році закуплено 5 тролейбусів з автономним ходом, 4 європейських тролейбуси.

На деяких зупинках громадського транспорту встановлено електронні табло, за якими можна відстежувати прибуття комунального громадського транспорту. Успішно впроваджена і спеціальна програма Dozor City, яка дозволяє відстежувати рух міського комунального транспорту.

Ще один важливий крок – впровадження електронного квитка у громадському транспорті. Тут міська влада вирішила розпочати з комунального транспорту. Було вивчено досвід інших країн та міст. Сьогодні зроблено один з важливих кроків для подальшого впровадження у Запоріжжі електронного квитка. Про це Володимир Буряк написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

- Протягом останніх років міська влада вивчала кращий досвід інших країн і міст, проводила переговори щодо розробки необхідного програмного забезпечення та встановлення відповідного обладнання. І ось сьогодні радий повідомити вам, що ми оголосили конкурс на закупівлю послуги з прийняття безготівкових платежів у транспорті. Звісно, це ще не електронний квиток, але це перший крок у цьому напрямку, який ми маємо намір реалізувати вже у вересні.

Розпочнемо з міських автобусів, тролейбусів та трамваїв. Далі проведемо аналіз та вирішимо, як ефективно та чітко в подальшому впровадити цю електронну систему, - зазначив Володимир Буряк.